Ronny De Caluwé, sergeant bij de brandweer van Hemiksem, vult een waterzakje voor de bedeling. "Met de voorraad die we hebben, kunnen we nog wel een paar dagen verder", weet hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny De Caluwé, sergeant bij de brandweer van Hemiksem, vult een waterzakje voor de bedeling. "Met de voorraad die we hebben, kunnen we nog wel een paar dagen verder", weet hij. © Klaas De Scheirder

Al drie dagen vervuild kraantjeswater, maar Hemiksemnaren houden de moed erin: “We maken er het beste van”

HemiksemVoor de derde dag op rij zit Hemiksem opgescheept met verontreinigd kraantjeswater. In afwachting van een oplossing worden de inwoners aangemaand hun kraantjeswater vijf minuten te koken voor consumptie of drinkwater te komen ophalen in de brandweerkazerne. Niet voor iedereen een makkelijke situatie, maar ze houden de moed erin. “Die mannen van de brandweer, daar kan je altijd op rekenen.”

  1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
    Mijntelco

    Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

    In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.