De broers Mark en Wim Michiels van Proviron.
Volledig scherm
PREMIUM
De broers Mark en Wim Michiels van Proviron. © Ben Conaerts

Achter de schermen van de grootste indoorproductie van microalgen in Vlaanderen: “Wat wij hier doen, zie je nergens anders”

HemiksemWie aan algen denkt, denkt vaak meteen aan de groene smurrie in het zwembad in de tuin en aan manieren om er zo snel mogelijk van af te geraken. Toch zijn algen in heel wat domeinen ook bijzonder nuttig, zelfs cruciaal. Het Hemiksemse bedrijf Proviron produceert al vijftien jaar microalgen op grote schaal die wereldwijd worden gebruikt voor de viskweek. Nu de Vlaamse regering deze maand heeft uitgeroepen tot ‘Vlaamse Algen Maand’, gingen we een kijkje nemen achter de schermen. 

  1. Tour de France rijdt De Vaeren binnen: “Bewoners en bezoekers kunnen meegenieten van rijke wielergeschiedenis”
    Rumst/Boom

    Tour de France rijdt De Vaeren binnen: “Bewoners en bezoekers kunnen meegenie­ten van rijke wielerge­schie­de­nis”

    Net op het moment dat Denemarken in de ban is van de start van de Ronde van Frankrijk, sluipt ook in woonzorgcentrum De Vaeren in Reet de wielermicrobe binnen. Het Reetse woonzorgcentrum pakt niet alleen uit met een unieke wielertentoonstelling, de bewoners gaan ook zelf aan de slag op de hometrainer om hun eigen Tour de Vaeren de fietsen. “Ze zullen strijden voor de gele, groene en bolletjestrui.”