1. Frank (72) bouwt indrukwekkend kerstdorp van 30 vierkante meter groot: “Een maand lang elke dag aan gewerkt”
  PREMIUM
  Hemiksem

  Frank (72) bouwt indrukwek­kend kerstdorp van 30 vierkante meter groot: “Een maand lang elke dag aan gewerkt”

  De sacristie van het heemmuseum in de Sint-Bernardusabdij wordt dezer dagen opnieuw ingepalmd door het gigantische miniatuurkerstdorp van Frank Smet (72). Met zo’n 30 vierkante meter is het een stukje kleiner dan dat van vorig jaar — toen was het eerder een provincie, dixit Frank. Maar laat er geen twijfel over bestaan: het resultaat is nog altijd bijzonder indrukwekkend. “Je komt ogen tekort om alles te bekijken.”
 2. LEVENSVERHAAL. Hemiksemse voetbalwereld rouwt om clubman Peter Poppé (61): “Vertrouwenspersoon, terreinverzorger, sportief manager, ... Peter was het allemaal”
  PREMIUM
  Hemiksem

  LEVENSVER­HAAL. Hemiksemse voetbalwe­reld rouwt om clubman Peter Poppé (61): “Vertrou­wens­per­soon, terreinver­zor­ger, sportief manager, ... Peter was het allemaal”

  Oxford Hemiksem - en bij uitbreiding de hele lokale voetbalwereld - verkeert in een diepe rouw. De derdeprovincialer moest afscheid nemen van duivel-doet-al Peter Poppé (61), die dinsdag overleed na een herseninfarct. De Hemiksemnaar was meer dan twintig jaar bij ‘den Oxford’ betrokken. “De club was zijn tweede thuis”, zegt zoon Jordy (33). “Iedere dag was hij ermee bezig.” Voorzitter Jeroen Jacobs verduidelijkt wat Peter allemaal voor de club betekende.

Populair in HLN+ REGIO