Links: de eerste kampplaats van Chiro Heist Centrum in de Ardennen, rechts: hun huidige kampplaats naast de stallen van Willy Naessens in de Vlaamse Ardennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de eerste kampplaats van Chiro Heist Centrum in de Ardennen, rechts: hun huidige kampplaats naast de stallen van Willy Naessens in de Vlaamse Ardennen. © Chiro Heist Centrum

Willy Naessens biedt Chiro kampplaats mét (paarden)zwembad aan: “We kregen al een rondleiding van Willy zelf”

Heist-op-den-BergDoor de waterellende van de afgelopen dagen zag Chiro Heist Centrum het jaarlijkse zomerkamp letterlijk in het water vallen. Door het stijgende waterpeil moest de leiding de opbouw van hun kampplaats staken en in allerijl verlaten. Gelukkig kwam Willy Naessens met een oplossing. Ontdek hier hoe ook jij de slachtoffers van het noodweer kan helpen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Familiezaak Lenaerts stopt na 151 jaar: “Wereldoorlogen overleefd, maar strijd tegen grote internetspelers kunnen we niet winnen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Familie­zaak Lenaerts stopt na 151 jaar: “Wereldoor­lo­gen overleefd, maar strijd tegen grote internet­spe­lers kunnen we niet winnen”

  De bekende familiezaak Lenaerts is vandaag maandag gestart met een totale uitverkoop. De lederwaren- en bagagezaak in de Bruul stopt na 151 jaar. De uitbaters hebben naar eigen zeggen geen andere keuze. “De zware concurrentie van de grote internetspelers en het snel veranderend winkellandschap maken het moeilijk”, zegt Leo Lenaerts (65).