HEIST-OP-DEN-BERG Gert De Bie en Linde De Vos van boekhandel Het Voorwoord en Kristof Meeus en Lore Van Loock van Toekan Records organiseren Wereld Vrouwenmaand.
Volledig scherm
HEIST-OP-DEN-BERG Gert De Bie en Linde De Vos van boekhandel Het Voorwoord en Kristof Meeus en Lore Van Loock van Toekan Records organiseren Wereld Vrouwenmaand. © David Legreve

‘Vrouwenmaand’ met tal van acties bij Het Voorwoord en Toekan Records: “Slechts één dag per jaar vrouwen huldigen, is niet voldoende”

Heist-op-den-BergBoekhandel Het Voorwoord en platenwinkel Toekan Records zetten volgende maand vrouwelijke auteurs en artiesten in de kijker met verschillende acties, waaronder kortingen en een petitie voor meer vrouwelijke straatnamen. De twee handelszaken organiseren hun ‘Vrouwenmaand’ in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart.

 1. Bekende Kempenaars helpen mee aan vaccinatielied ‘Zet die spuit’: “Hopelijk krijgt het veel weerklank, zodat we zo snel mogelijk van dit virus verlost zijn”
  PREMIUM
  herentals

  Bekende Kempenaars helpen mee aan vaccinatie­lied ‘Zet die spuit’: “Hopelijk krijgt het veel weerklank, zodat we zo snel mogelijk van dit virus verlost zijn”

  Heel wat bekende Kempenaars - zoals Bart Wellens, Juul Kabas, Marc Dex, Erik Goris, Julien Cools en Lea Witvrouwen - hebben hun schouders gezet onder de videoclip van ‘Zet die spuit!’, een liedje waarmee de eerstelijnszone Middenkempen mensen wil aanzetten om zich te laten vaccineren. “Het is een lichtvoetig en laagdrempelig liedje, met een refrein dat regelmatig wordt herhaald om de boodschap over te brengen”, zegt de Herentalse initiatiefnemer Hans Rombouts.
 2. Het ijsjesseizoen is begonnen! Hier vind je de lekkerste adresjes in de regio
  PREMIUM
  regio Mechelen-Kempen

  Het ijsjessei­zoen is begonnen! Hier vind je de lekkerste adresjes in de regio

  Het kwik stijgt richting 20°C, en dat kan maar één ding betekenen: het ijsjesseizoen is begonnen! Een degelijke bol vanille of toch maar een fruitig smaakje, met discobolletjes erop of liever chocoladesaus, in een potje of op een hoorntje? Er is voor elke ijsjesliefhebber wat wils. Wij lijsten alvast de acht leukste plekjes in de regio op waar je terecht kan voor het koude goud.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"