Patrick Cottenie
Volledig scherm
Patrick Cottenie © N-VA Heist-op-den-Berg

Voorzitter N-VA Heist-op-den-Berg Patrick Cottenie neemt afscheid van politiek: “Verhuis naar Herenthout doet mij iets vroeger schakelen in het stoppen met politieke activiteiten”

Heist-op-den-BergVoorzitter van N-VA Heist-op-den-Berg Patrick Cottenie stopt met zijn politieke activiteiten. 

 1. Bim Bam Beieren: 5 keer genieten van een heerlijk paasontbijt in Mechelen en omstreken
  PREMIUM

  Bim Bam Beieren: 5 keer genieten van een heerlijk paasont­bijt in Mechelen en omstreken

  Pasen komt er weer aan en dat is het moment bij uitstek voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Zowel op paaszondag als -maandag organiseren verschillende horecazaken maar ook verenigingen een paasontbijt om jou op je wenken te bedienen. Onze redactie zocht voor jou een aantal adresjes uit in Mechelen en omstreken waar je heerlijk kan smullen van eitjes en ander lekkers. Van Passade in Mechelen tot een aan huis geleverde ontbijtmand in Putte: op deze vijf plekken in de ruime regio rond Mechelen vier jij Pasen.
 2. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Heist-op-den-Berg
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Na drie jaar afwezigheid rijdt Kindercarnavalstoet opnieuw uit: “200 tot 300 kinderen zijn van de partij”
  PREMIUM

  Na drie jaar afwezig­heid rijdt Kindercar­na­val­stoet opnieuw uit: “200 tot 300 kinderen zijn van de partij”

  “De laatste dagen heb ik veel telefoontjes van carnavalsgroepen gekregen. Ze zien er echt naar uit” Na drie jaar afwezigheid trekt de Schriekse Kindercarnavalstoet op zaterdag opnieuw door de straten van de Heistse deelgemeente. Bijna veertig groepen tekenen present. In 2022 stond er een jubileumeditie op de planning, maar deze werd door twijfels rond corona alsnog van tafel geveegd. De organiserende vzw heeft wel al een nieuw feestjaar op het oog.
  Schriek
 3. Politie flitst 83 autobestuurders tijdens snelheidscontroles

  Politie flitst 83 autobe­stuur­ders tijdens snelheids­con­tro­les

  De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft tijdens twee verschillende snelheidscontroles 83 chauffeurs geflitst. De politie stond onder meer opgesteld langs de Heistsesteenweg en in de Pachtersdreef in Putte. Daar mag er respectievelijk 50 en 30 kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid op de Heistsesteenweg bedroeg 71 kilometer per uur, langs de Pachtersdreef reed één chauffeur 50 kilometer per uur. Alle snelheidsovertreders zullen binnenkort een proces-verbaal in de brievenbus mogen verwachten. In totaal controleerde de politie 366 chauffeurs.
  Putte