archiefbeeld van het kruispunt Herentalsesteenweg-Broekstraat
Volledig scherm
archiefbeeld van het kruispunt Herentalsesteenweg-Broekstraat © Antoon Verbeeck

Voorbereidende werken voor aanleg rotonde Herentalsesteenweg-Broekstraat gestart: “Eerste fase duurt tot

Heist-op-den-BergIn Heist-op-den-Berg zijn begin deze week de voorbereidende werken voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Broekstraat-Herentalsesteenweg gestart. Aan deze rotonde komt termijn de aantakking van de Oostelijke Rondweg.

 1. Buren Herentalsesteenweg vragen naar trajectcontrole in hun straat: “Willen niet wachten op de komst van de oostelijke rondweg”
  Heist-op-den-Berg

  Buren Herentalse­steen­weg vragen naar trajectcon­tro­le in hun straat: “Willen niet wachten op de komst van de oostelijke rondweg”

  “Wij willen nu een leefbare omgeving zonder te wachten op de heilige rondweg die alles zou oplossen.” De buren van de Herentalsesteenweg zijn het wachten op de langverwachte oostelijke rondweg in Heist-op-den-Berg meer dan beu. Snelheidsduivels en denderend vrachtverkeer zijn volgens de buurt dagelijkse kost. Met een petitie vragen ze naar een uitgebreide zone 50 en trajectcontrole.
 2. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
  PREMIUM
  Lichtaart

  INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

  “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”