De rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Veertiger dealt speed om kerstcadeau voor zoon te kunnen kopen: “Mijn cliënt draait niet rond de pot en hij wil zijn verantwoordelijkheid opnemen”

Heist-op-den-BergHet parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van 30 maanden effectief tegen een 43-jarige man uit Heist-op-den-Berg. De veertiger stond terecht voor het verhandelen van speed, ketamine en cannabis. Naar eigen zeggen was hij er nog maar net mee gestart: “Om een kerstcadeau voor mijn zoon te kunnen kopen.”

 1. Mechelaars ontdekken al fietsend en feestend nieuwe Margaretatunnel – verbindingsweg opent pas voor autoverkeer na extra veiligheidstesten
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelaars ontdekken al fietsend en feestend nieuwe Margareta­tun­nel – verbin­dings­weg opent pas voor autover­keer na extra veilig­heids­tes­ten

  Al fietsend en feestend ontdekten vele honderden Mechelaars het voorbije weekend de tangent, de gloednieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein. Nu er nog geen wagens door de Margaretatunnel rijden, kon er naar hartenlust worden gespeeld, gedanst, gestept en meer. Als de bijkomende veiligheidstesten afgerond zijn, gaat de tangent begin juli open voor het autoverkeer.
 2. Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfestival van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzomer voor de boeg”
  Heist-op-den-Berg

  Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfesti­val van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzo­mer voor de boeg”

  De Heistse death metal band Carnation mocht afgelopen weekend het podium van Hellfest, één van de grootste metalfestivals van het continent, betreden. Als enige Belgische band stond het vijftal dit jaar op de affiche van het Frans festival. Wie de band deze zomer dichter bij huis aan het werk wil zien, moet hoe dan ook een trip naar het buitenland maken.