Het Sportoase zwembad in Heist-op-den-Berg blijft to 20 uur open dit weekend.
Volledig scherm
Het Sportoase zwembad in Heist-op-den-Berg blijft to 20 uur open dit weekend. © David Legreve

Sportoase De Lo langer open om verkoeling te bieden tijdens heet weekend

 1. Heistse Fieke Heremans gaat café van vernieuwde Hnita Jazz Club uitbaten: “Gaan hard inzetten op lokaal, bio en fairtrade”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse Fieke Heremans gaat café van vernieuwde Hnita Jazz Club uitbaten: “Gaan hard inzetten op lokaal, bio en fairtrade”

  De 27-jarige Fieke Heremans gaat het horecagedeelte van de vernieuwde Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg voor haar rekening nemen. Een pre-opening met de aandeelhouders in het nieuwe café van de club wordt haar vuurdoop. Na de grote heropening van Hnita, die dit weekend gepland staat, kan je van woensdag tot en met zondag bij Fieke terecht voor een frisse pint of kopje koffie. Als deeltijds vrijwilligers-coördinator is ze ook nauw bij de werking van de club betrokken.
 1. Tattoo Freedom is klaar met opbouw van hondenasiel in Bosnië: “In april keren we terug”
  Mechelen

  Tattoo Freedom is klaar met opbouw van honden­asiel in Bosnië: “In april keren we terug”

  Tattoo Freedom uit Mechelen is klaar met de opbouw van het hondenasiel in het Bosnische Novo Brcko. De tattooshop tatoeëerde begin dit jaar 24 uur lang om geld in het laatje te brengen voor het goede doel. Om en bij de 5.000 euro werd er ingezameld. Daarnaast werden er nog twee eetdagen georganiseerd in Duffel. Deze maand trokken een tiental collega’s van de Freedom Clan naar Bosnië om aan de werken te beginnen. “Ondertussen zijn deze werken afgerond. Er is momenteel ruimte voor een 18-tal honden een een ruime uitloop. In april 2023 keren we terug naar het asiel om enkele uitbreidingswerken te doen. Het zal dan drie keer zo groot worden. Nogmaals onze dank aan de vele mensen die ons hebben ondersteunt en dit mogelijk hebben gemaakt”, aldus zaakvoerder van Tattoo Freedom Marc Willems.