Mathis Geens
Volledig scherm
Mathis Geens © pict. by Bert Van den Broucke © Photo News

Sms-actie Mathis dicht aan gewenste bedrag: “Dachten dat na Pia iedereen het had gehad met sms’jes sturen”

De inzamelingsactie via sms voor kankerpatiëntje Mathis Geens uit Booischot (Heist-op-den-Berg) heeft zijn effect niet gemist. Ondanks een technische panne bij de operator, die nog steeds niet opgelost is, kwamen er al 60.000 sms’jes binnen. De ouders zijn nog zo’n 20.000 euro van de noodzakelijke 182.000 euro verwijderd. “Ik dacht dat iedereen na Pia het wel gehad had met sms’jes sturen. Dit is echt wonderbaarlijk”, aldus mama Annick.

 1. Bufferbekken inspireert tot bos van station naar Planckendael: “Hier creëren we natuur bij”
  PREMIUM
  Muizen

  Bufferbek­ken inspireert tot bos van station naar Plancken­dael: “Hier creëren we natuur bij”

  Een oplossing bieden voor het regenwater van de Muizense Sint-Albertuswijk. Dat was de reden voor de aanleg van een nieuw bufferbekken in de Struikheidestraat, maar de wateropslag leidt tot veel meer. Rondom komt een pad dat aansluit op een even nieuwe wandellus in een stuk van het bos van Betzenbroeck. Dat moet dan weer uitgroeien tot een groene verbinding van aan het station van Mechelen tot bijna aan Planckendael.
 2. Oprichter Speelgoedmuseum blij met verhuis naar station: “Fier dat mijn werk wordt voortgezet”
  PREMIUM
  Mechelen

  Oprichter Speelgoed­mu­se­um blij met verhuis naar station: “Fier dat mijn werk wordt voortgezet”

  Na een zoektocht van jaren, is de kogel eindelijk door de kerk: het Speelgoedmuseum verhuist in de zomer van 2022 naar het nieuw station van Mechelen. De dan precies 40 jaar oude publiekstrekker krijgt er een stek op -1. Het Speelgoedmuseum zal er over een pak minder tentoonstellingsruimte beschikken, maar het zal er een stuk hedendaagser en interactiever zijn. De ambitie: een derde meer bezoekers.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement