Heidi nam vanmorgen een foto van de wolf in haar weide in Schriek
Volledig scherm
PREMIUM
Heidi nam vanmorgen een foto van de wolf in haar weide in Schriek © rv

Schriekse paardenhoudster spot wolf in haar weide: “Gisteren vertelde ik mijn dochter nog dat hier geen wolven zitten”

Schriek/Keerbergen/Haacht“Met een shetlandpony van 30 jaar oud in de weide, ben ik hier niet blij mee.” Paardenhoudster Heidi Coppens uit Schriek wist dinsdagmorgen een foto te nemen van een wolf in haar weide in de omgeving van de Gommerijnstraat. Het dier werd nadien nog in Keerbergen en Haacht gespot. Volgens Welkom Wolf gaat het niet om de wolf die twee jaar geleden in Wiekevorst werd gezien.

 1. 1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtingen overtroffen”
  PREMIUM

  1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtin­gen overtrof­fen”

  “Het voelt als thuiskomen.” Dat waren anderhalf jaar geleden de woorden van Rik Terlyn en Klaas Schobre (beiden 26) toen ze café De Flater overnamen. De een is nog bezig aan zijn thesis, de ander werkt ook als leerkracht. Wij gingen eens horen hoe hun eerste effectieve jaar als café-uitbater verlopen is. Een erg leerrijke periode, zo blijkt, al ging het soms ook met vallen en opstaan. “Tot een paar maanden geleden kwamen we hier soms aan en dachten we: ‘wat is hier gebeurd?’”
  Aarschot
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 4. Stad zegt nee op eerherstel voor ‘heksen’: “Nadat ze had bekend werd Maria gewurgd. Uit genade”
  PREMIUM

  Stad zegt nee op eerherstel voor ‘heksen’: “Nadat ze had bekend werd Maria gewurgd. Uit genade”

  Er komt voorlopig geen eerherstel voor de vermeende heksen van Mechelen. De meerderheid in de gemeenteraad stemde maandagavond een voorstel van Vooruit om een gedenkteken te plaatsen weg, wegens “te eng”. ‘Gruwelgids’ Erwin Horckmans pleit er al langer voor om het onnoemelijke leed aangedaan aan de ‘toveressen’ te gedenken. “Voor Maria werd verbrand, werd ze eerst gewurgd omdat ze alles bekend had. Dat was uit genade.”
  Mechelen