Het rondpunt Fabiola
Volledig scherm
Het rondpunt Fabiola © David Legreve

Provincie stelt ruimtelijk plan op voor groepering van winkels langs N10: “In clusters ter hoogte van het Fabiolakruispunt en de Lostraat”

Heist-op-den-BergDe provincie Antwerpen wil in Heist-op-den-Berg langs de Liersesteenweg (N10) ter hoogte van het Fabiolakruispunt en de Lostraat clusters van winkels mogelijk maken. Ze wil daar grote winkels die niet in het centrum thuishoren door hun specifieke eigenheid of product een plek geven. De provincie Antwerpen maakt daarvoor het Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplan of PRUP Fabiolakruispunt en Lostraat op. 

  1. Bomen vatten vuur, maar brandweer krijgt brand snel onder controle
    Mechelen

    Bomen vatten vuur, maar brandweer krijgt brand snel onder controle

    In de Accacialei in Duffel hebben dinsdagnamiddag enkele bomen en wat gras vuur gevat. De brand werd opgemerkt kort voor 15.00 uur. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. De schade bleef beperkt tot de bomen en het gras. Het zijn drukke dagen voor de Duffelse brandweerpost van Hulpverleningszone Rivierenland. Zondag moest het uitrukken nadat er een hoopje afval in een garagebox vuur had gevat. In de nacht van zondag op maandag moest het dan weer de bedrijfsbrandweer van Aleris gaan assisteren bij een zware brand in de gieterij van het aluminiumbedrijf.