Hestival in het centrum van Heist-op-den-Berg telt jaarlijks zo'n 10.000 bezoekers
Volledig scherm
Hestival in het centrum van Heist-op-den-Berg telt jaarlijks zo'n 10.000 bezoekers © Benoit De Freine

Pas midden maart valt beslissing over zomerfestivals, maar Hestival kijkt al voorzichtig naar editie in augustus: “Het is belangrijk dat de overheid snel duidelijkheid schept”

Heist-op-den-BergVolgens minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) valt uiterlijk midden maart een beslissing over de zomerfestivals, maar dat houdt de vzw Hestival niet tegen om al voorzichtig richting augustus 2021 te kijken. “Veel gaat afhangen van het financiële plaatje en de maatregelen die de overheid oplegt”, klinkt het.

 1. Wachter Patrick trok met een zwaar hart en voor de laatste keer dit jaar de poort van ‘zijn’ recyclagepark achter zich dicht: “Dit is mijn tweede thuis. De klanten zijn als familie”
  PREMIUM
  Begijnendijk

  Wachter Patrick trok met een zwaar hart en voor de laatste keer dit jaar de poort van ‘zijn’ recyclage­park achter zich dicht: “Dit is mijn tweede thuis. De klanten zijn als familie”

  In het recyclagepark van Begijnendijk beleefde parkwachter Patrick Naes (56) dit weekend emotionele momenten. Zaterdag om 16 uur sloot hij voor de laatste keer de poorten. De laatste keer in een jaar, want het park blijft dicht tot begin maart 2022 omdat het volledig verbouwd wordt. “Ik ga dit hier echt missen. Ook de mensen die hier komen ken ik zo goed en sommigen zal ik nu lang niet zien”, klinkt het droef.
 1. Veerle ontdekt schat in Mechelse kringloopwinkel: “60 euro betaald voor piano die elders 18.000 euro kost”
  PREMIUM
  Mechelen

  Veerle ontdekt schat in Mechelse kringloop­win­kel: “60 euro betaald voor piano die elders 18.000 euro kost”

  “Ongelooflijk dat ik maar 60 euro heb betaald.” Veerle Deknopper (44) kocht in de kringloopwinkel van haar stad een piano uit 1890, van het vermaarde merk Pleyel. “In Frankrijk staat er een gelijkaardige gerestaureerde piano te koop voor 18.000 euro. En deze is zelfs nog authentiek.” Volgens een pianobouwer is haar vondst echter helemaal niet zoveel waard, wel integendeel.
 2. Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatielijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?
  PREMIUM
  Diest/Aarschot

  Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatie­lijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?

  In Grimbergen is commotie ontstaan omdat honderd mensen die zich op een interne reservelijst, samengesteld na een oproep op Facebook, hadden gezet afgelopen weekend al een eerste prikje kregen. Dat gebeurde omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden. Hoe pakken ze zoiets aan in Aarschot en Diest? Daar komt zo’n 10% van de mensen immers ook niet opdagen.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park