Mathis (1,5) heeft een neuroblastoom, een kwaadaardige tumor in zijn ­zenuwstelsel.
Volledig scherm
Mathis (1,5) heeft een neuroblastoom, een kwaadaardige tumor in zijn ­zenuwstelsel. © Photo News

Ouders Mathis krijgen immuuntherapie volledig terugbetaald: “Zou fantastisch zijn, maar willen eerst iets op papier zien”

Volgens de Belgische ziekteverzekering krijgen de ouders van kankerpatiëntje Mathis Geens uit Booischot binnenkort de broodnodige immuuntherapie volledig terugbetaald, 182.000 euro om precies te zijn. Van een hoerastemming is er ten huize Geens echter nog geen sprake. “Wij zijn afwachtend en willen eerst iets op papier zien staan”, reageert de mama van Mathis. Bij een terugbetaling zullen de ouders het ingezamelde geld van de verschillende acties overhandigen aan andere goede doelen. 

  1. sp.a zamelt winterjassen in voor kinderen: “Armoede onaanvaardbaar gestegen”
    Mechelen

    sp.a zamelt winterjas­sen in voor kinderen: “Armoede onaanvaard­baar gestegen”

    sp.a Mechelen vraagt naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede aandacht voor de kinderarmoede in de stad. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 14,8 van de 0- tot 3-jarigen opgroeit in een kansarme gezin. Net als in de meeste Vlaamse gemeenten gaat het de verkeerde kant uit. “Mechelen tekent al enkele jaren stijgende cijfers op: in 2015 ging het nog om 11,8% van de Mechelse kinderen. Dit is een onaanvaardbare en ronduit alarmerende evolutie voor een welvarende regio als de onze”, stelt Sophie Bollen. De actie is tweeledig. Enerzijds kunnen Mechelaars via QR-codes op plakzuilen, flyers en de facebookpagina luisteren naar getuigenissen van mensen die in armoede leven. Daarnaast zamelt de partij tot 1 november winterjassen in. Deze worden vervolgens verdeeld via de armoedeorganisaties. Meer informatie op s-p-a.be/afdelingen/mechelen.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement