Enkele leden van de Powerbikers in het Bergbos.
Volledig scherm
Enkele leden van de Powerbikers in het Bergbos. © Foto RV

Opnieuw fietswedstrijd in Bergbos

HEIST-OP-DEN-BERGIn het Bergbos vindt op zaterdag 28 april opnieuw een fietswedstrijd plaats. Met hun Powerbikers Challenge wil de Heistse vriendenkliek Powerbikers geld in het laatje brengen voor hun deelname aan de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker. Een van de leden strijdt momenteel tegen kanker.

 1. Begijnendijk vergeet Verviers niet
  Begijnendijk

  Begijnen­dijk vergeet Verviers niet

  Eén van de zwaarst getroffen steden door de wateroverlast in juli in ons land was Verviers. Het centrum van de Waalse stad werd compleet overspoeld. Meer dan 10.000 inwoners van Verviers moesten op zoek gaan naar een ander onderkomen. L’ecole communale du Centre werd getroffen, huizen van leerlingen werden volledig overspoeld. In september organiseerde de gemeente Begijnendijk voor de kinderen van Verviers een uitstap naar Planckendael, zodoende ze even een dagje zonder zorgen konden doorbrengen. Maar de steun van de gemeente gaat nog verder.
 2. Kinderen planten 12.000 krokusbollen op Sint Romboutskerkhof: “Een droom die werkelijkheid wordt”
  Mechelen

  Kinderen planten 12.000 krokusbol­len op Sint Rombouts­kerk­hof: “Een droom die werkelijk­heid wordt”

  Een Sint Romboutskerkhof vol krokussen, dat was de droom van Mechelaar Jelte Pieter Dijkstra. De zaakvoerder van snoepwinkel Langen Asem contacteerde stad Mechelen en verschillende scholen, en stopte samen met de kinderen al zo’n 8.000 bloembollen in de grond. “We willen bijen een handje helpen, door hen ook in onze Dijlestad van voldoende voedsel te voorzien.”
 1. Omzendbrief in Keerbergen eist “onmiddellijke stopzetting vaccinaties”
  Keerbergen

  Omzend­brief in Keerbergen eist “onmiddel­lij­ke stopzet­ting vaccina­ties”

  Nadat De Morgen vorige week over een brief berichtte waarin mensen aankondigden zich uit onvrede met het coronabeleid los te willen maken van de overheid, zijn er ook in Keerbergen gelijkaardige brieven opgedoken. Het vuistdikke document kopt: “Wij eisen de onmiddelijke stopzetting van alle covidvaccinaties totdat er een grondig onderzoek naar de bijwerkingen gevoerd is.” Ondertekend: de redactie van Free Europe België. Het is onduidelijk wie er achter die organisatie zit.