Woonzorgcentrum Berkenhof
Volledig scherm
Woonzorgcentrum Berkenhof © David Legreve

Nieuwe Heistse welzijnsvereniging ‘De Zilveren Zwaan’ bundelt dienstverleningen voor ouderen en zorgbehoevenden: “Kunnen dan sneller en werkbaar handelen”

Heist-op-den-BergDe Heistse raad voor maatschappelijk welzijn gaf op 14 september akkoord voor de oprichting van de welzijnsvereniging ‘De Zilveren Zwaan’. De dienstverlening van woonzorgcentrum Berkenhof, de maaltijden aan huis, de gezinszorg, de poetshulp aan huis en de Minder Mobielen Centrale zullen vanaf 1 januari 2023 ondergebracht worden in de welzijnsverenging.

 1. Geen kerstmarkt in Berlaar: “Gebruiken budget dit jaar liever voor andere kerstacties”
  Berlaar

  Geen kerstmarkt in Berlaar: “Gebruiken budget dit jaar liever voor andere kerstac­ties”

  In Berlaar zal er deze eindejaarsperiode nog geen kerstmarkt met kerstshopping plaatsvinden. Omwille van de coronamaatregelen kiest het lokaal bestuur dit jaar voor de ondersteuning van verschillende kerstacties. “Het was dan een moeilijke keuze om ook dit jaar nog geen kerstmarkt te organiseren”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “We zaten hierover de afgelopen weken meermaals samen, ook met de veiligheidsdiensten, en daarbij kwamen er onder de huidige coronamaatregelen toch een aantal praktische moeilijkheden naar boven.” De kerstmarkt vindt steeds plaats in het centrum van Berlaar, waar ook heel wat inwoners wonen. “Dat maakt het niet evident om met het Covid Safe Ticket te werken, omdat er zo tientallen extra ingangen zijn. Dat betekent dat we maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker, zouden moeten invoeren, wat het gezellige karakter van het evenement ondermijnt. Uitwijken naar een andere locatie is dan weer niet zo’n goede optie voor de handelaars rond het dorpsplein. Omdat de coronaperiode ons leerde dat maatregelen ook nog kunnen wijzigen, gebruiken we het voorziene budget daarom dit jaar liever voor de ondersteuning van andere kerstacties.”
 2. Bergstraat is speciaalzaak rijker: Bart en Elke openen Linnenboetiek in voormalige speelgoedwinkel
  Heist-op-den-Berg

  Bergstraat is speciaal­zaak rijker: Bart en Elke openen Linnenboe­tiek in voormalige speelgoed­win­kel

  In de Heistse winkelstraat Bergstraat opende vanavond Linnenboetiek de deuren. De zaak, gelegen in het voormalig pand van speelgoedwinkel Maxi Toys, is gespecialiseerd in bed-, bad- en keukenlinnen. Zaakvoerders zijn Bart Bosmans en Elke Cuypers, die jaren ervaring hebben in slaapcomfort. “Een tijdje geleden zagen we dit pand te huur staan, vlak bij de parking van het Cultuurplein. We besloten er een nieuwe uitdaging aan te gaan”, klinkt het. “Naast linnen zijn er ook geurkaarsen, huisparfums, knuffelberen, badmatten en pyjama’s te verkrijgen. Komend weekend worden de klanten getrakteerd op een hapje en drankje en zijn er openingsacties.” Linnenboetiek is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur. Meer info op www.linnenboetiek.be.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?