Archiefbeeld van de wekelijkse maandagmarkt in Heist, die deels op het Cultuurplein plaatsvindt
Volledig scherm
Archiefbeeld van de wekelijkse maandagmarkt in Heist, die deels op het Cultuurplein plaatsvindt © David Legreve

Marktkramers Heists Cultuurplein verhuizen tijdelijk naar Bergstraat, definitieve verhuis volgt: “Kramen maken deze zomer plaats voor amfitheater”

Heist-op-den-BergDoor de komst van het pop-up openlucht-amfitheater verhuizen enkele kramen van de Heistse maandagmarkt tijdelijk van het Cultuurplein naar de Bergstraat. Een definitieve verhuis van de kramen naar de Bergstraat zal ten laatste in het voorjaar van 2022 een feit zijn.

 1. KSK Heist gaat tegen Olympic Charleroi op zoek naar een tweede thuiszege: “Als we naar onze kwaliteiten spelen, hoeven we van niemand bang te zijn”

  KSK Heist gaat tegen Olympic Charleroi op zoek naar een tweede thuiszege: “Als we naar onze kwalitei­ten spelen, hoeven we van niemand bang te zijn”

  We schrijven speeldag drie in 1B. Behalve Francs-Borains, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, heeft niemand nog het maximum van de punten. Zo delen vijf ploegen met vier punten de leidersplaats. Eén van die leiders is KSK Heist, dat tegen Olympic Charleroi op zoek gaat naar een tweede thuiszege. Winnen van Olympic deed Heist ook vorig seizoen, in het coronajaar. Een magistraal doelpunt van Carrasco volstond toen voor een 1-0 zege.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Debutant Jordi Nolle en Rupel Boom niet voorbij Heist in kansarm duel (0-0): “We toonden een uitstekende vechtersmentaliteit”
  Voetbal 1N

  Debutant Jordi Nolle en Rupel Boom niet voorbij Heist in kansarm duel (0-0): “We toonden een uitsteken­de vechters­men­ta­li­teit”

  Rupel Boom was onmondig in aanvallend opzicht tegen Heist, maar ook de bezoekers kregen weinig voor mekaar en zo eindigde de partij op een logisch 0-0-gelijkspel. Een rustig debuut dus voor Jordi Nolle, die de voorkeur kreeg in doel bij de Steenbakkers op Vlogaert. Eén keer moest hij zich wel gewonnen geven bij de bezoekende strafschop van Bamona, maar de paal stak de van Hoogstraten overgekomen doelman een handje toe.