De combi van politiezone Berlaar-Nijlen belandde in de gracht naast de rijbaan in de Hallaaraard
Volledig scherm
De combi van politiezone Berlaar-Nijlen belandde in de gracht naast de rijbaan in de Hallaaraard © Marc De Roeck

Man riskeert drie jaar cel nadat hij volgens parket bewust inreed op politiecombi, verdediging betwist: “Ik heb mijn moeder verloren in een ongeval, ik zou nooit bewust op iemand inrijden”

Een 25-jarige man uit Heist-op-den-Berg riskeert een celstraf van drie jaar effectief nadat hij volgens het parket in juni 2019 tot twee keer toe wou inrijden op een politiecombi tijdens een achtervolging. Die kwam tot stand nadat een ANPR-camera een verdacht voertuig had opgemerkt met gestolen nummerplaten. De twintiger ontkent niet dat hij zich heeft misdragen in het verkeer maar betwist wel de poging doodslag. “Ik heb nooit de bedoeling gehad om iemand te doden”, klonk het.

  1. “Hier ga ik nog een paar keer aan moeten terugdenken”: Uitbater (59) van krantenwinkel bedreigd met vuurwapen en mes tijdens brutale overval
    PREMIUM
    Itegem

    “Hier ga ik nog een paar keer aan moeten terugden­ken”: Uitbater (59) van krantenwin­kel bedreigd met vuurwapen en mes tijdens brutale overval

    Drie gemaskerde mannen hebben dinsdagochtend een gewapende overval gepleegd op krantenwinkel Press Shop langs de Schoolstraat in Itegem bij Heist-op-den-Berg. De uitbater werd bedreigd en moest de kluis openen. Naast enkele sigaretten bestond de buit ook nog uit de inhoud van de kassa. Na een klopjacht kon de politie enkele verdachten in hun vluchtwagen klemrijden. De politie loste daarbij een waarschuwingsschot.