Lieven Lambrechts, Bert Van Roy en Gert De Bie starten een crowdfunding op voor de restauratie van de Hnita-hoeve in Heist-op-den-Berg.
Volledig scherm
Lieven Lambrechts, Bert Van Roy en Gert De Bie starten een crowdfunding op voor de restauratie van de Hnita-hoeve in Heist-op-den-Berg. © David Legreve

Legendarische jazzclub zoekt financiële steun voor opknapbeurt: “De Heistenaar is bereid te investeren in zijn erfgoed”

Heist-op-den-BergWie mee wil investeren in de opwaardering van de Hnita Jazz Club in de Lostraat in Heist-op-den-Berg kan nog tot eind deze maand een duit in het zakje doen. Met de hulp van Socrowd, een sociaal-cultureel inzamelingsplatform, wil de club de nodige centen inzamelen om een lening aan te gaan. Het doel: een opknapbeurt voor de hoeve, waar verschillende internationale jazzgrootheden al op de planken hebben gestaan.

 1. Geestelijke vader woont opening Tangent bij: “Maar de realisatie ervan hadden we wel vier jaar eerder verwacht”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Geestelij­ke vader woont opening Tangent bij: “Maar de realisatie ervan hadden we wel vier jaar eerder verwacht”

  Een delegatie politici heeft de Tangent maandagmiddag officieel geopend. Uiterlijk dinsdagochtend kan het verkeer over de volledige verbindingsweg en wordt het verkeer in het Mechelse letterlijk en figuurlijk in nieuwe banen geleid. Onder de genodigden ook de geestelijke vader van het project: Herwig Persoons (76). “Dit is schitterend, al had ik het sneller verwacht.”