De leerlingen kwamen vanmorgen de opmetingen doen
Volledig scherm
De leerlingen kwamen vanmorgen de opmetingen doen © Marc Aerts

Leerlingen Sint-Lambertusinstituut voorzien Hnita Jazz Club van nieuwe ramen en deuren: “Dragen een stevige steen bij aan de renovatie van één van de oudste actieve jazzclubs van Europa”

Heist-op-den-BergVijfdejaars van de opleidingen ‘Houtbewerking’ en ‘Houttechnieken’ van het Heistse Sint-Lambertusinstituut maken dit schooljaar nieuw buitenschrijnwerk voor de Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg. De leerlingen kwamen op woensdagvoormiddag de opmetingen doen.

 1. Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten
  PREMIUM
  Aarschot

  Gezins­sport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoek­toch­ten

  Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.
 2. Alexandra uit Schriek wint Heistse ‘Met belgerinkel naar de winkel’-actie
  Heist-op-den-Berg

  Alexandra uit Schriek wint Heistse ‘Met belgerin­kel naar de win­kel’-ac­tie

  Alexandra Van den Bosch uit Schriek won een fiets als hoofdprijs van de Heistse actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Heel de maand mei konden fietsende winkelklanten stempels verzamelen om mee te doen met deze actie, die zowel het fietsen als het lokaal kopen promootte. Op 18 juni werd de fiets, geschonken door het Fietsenatelier van De Kringwinkel, aan Alexandra overhandigd door schepen Sarah Wouters (Groen). Zij feliciteerde Alexandra niet alleen met de prijs, maar ook omdat ze zo veel mogelijk verplaatsingen voor werk, winkelen of vrije tijd, met haar fiets doet. Schepen Wouters bedankte ook Elina, Sarah en Pieter, drie leerlingen van het Heilig Hartcollege die dit duurzaam project uitkozen om er hun eindwerk over te maken, en dat in samenwerking met de burgerorganisatie ‘Duurzame Heistenaars’. Eind juni worden ook nog tientallen waardebonnen van deelnemende winkeliers uitgeloot. Deze zullen per post rechtstreeks aan de winnaars toegestuurd worden.