Charlotte nam zelf de prijs in ontvangst
Volledig scherm
Charlotte nam zelf de prijs in ontvangst © Kristof Ghyselinck

Kortfilm met Charlotte (13) uit Hallaar in de hoofdrol wint Ensor: “Een hele eer”

HallaarDe kortfilm ‘Stephanie’ met de 13-jarige Charlotte Verwimp uit Hallaar in de hoofdrol heeft de Ensor voor ‘Beste Kortfilm’ gewonnen. Charlotte, zowel in het dagelijkse leven als in haar rol van Stephanie een gymnaste, nam zelf de prijs in ontvangst.

 1. “Veljkovic moest als spijtoptant zwijgen tegen derden”
  Mechelen/Beveren/Brussel

  “Veljkovic moest als spijtop­tant zwijgen tegen derden”

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft in de matchfixingzaak rond de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren van maart 2018 geen rekening gehouden met de spijtoptantenregeling die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic had afgesloten met het federaal parket. Die regeling verhinderde hem immers om enige verklaring af te leggen, waardoor hij zich niet volledig heeft kunnen verdedigen. Daarnaast nam de verdediging de tuchtprocedure voor de geschillencommissie en het BAS onder vuur.
 2. Jarige in quarantaine Mathias (11) uit Hallaar overladen met kaartjes, snoep en tekeningen: “Dit hadden we echt niet verwacht”
  Hallaar

  Jarige in quarantai­ne Mathias (11) uit Hallaar overladen met kaartjes, snoep en tekeningen: “Dit hadden we echt niet verwacht”

  De 11-jarige Mathias Stroobants uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) ontving vandaag niet alleen verjaardagskaarten, maar ook tekeningen, snoep, boeken, koeken en een Playstation-bon. Zijn mama Deanie Braeckmans lanceerde gisteren via deze krant en Facebook een oproep om een kaartje te sturen naar haar zoon, die positief testte op het coronavirus en vandaag zijn verjaardag in quarantaine moest vieren.