Filip Helsen en echtgenote Karolien Van Itterbeeck in nieuwe horecazaak de Parlé aan de kerk in Booischot
Volledig scherm
Filip Helsen en echtgenote Karolien Van Itterbeeck in nieuwe horecazaak de Parlé aan de kerk in Booischot © David Legreve

Koffiehuis de Parlé opent in voormalig bankfiliaal onder kerktoren van Booischot: “Aantal elementen van de bank behouden in interieur”

BooischotBooischot krijgt er dit weekend met de Parlé een nieuwe horecazaak bij. Booischottenaar Filip Helsen droomde al langer van een eigen zaak en bouwde het voormalig bankfiliaal van KBC achter de kerk om tot een koffiehuis.

  1. FJC start lotgenotengroep voor mannelijke slachtoffers partnergeweld: “De politie-inspectrice zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”
    PREMIUM
    Mechelen

    FJC start lotgenoten­groep voor mannelijke slachtof­fers partnerge­weld: “De politie-inspectri­ce zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”

    “De politie-inspectrice zei: ‘Geef nu maar toe. U bent de man dus u bent de dader’. Het gaf mijn ex carte blanche voor nog meer geweld.” Een slachtoffer van partnergeweld getuigt over de muur van ongeloof waar hij als man op botste toen hij om hulp zocht en hij is lang niet alleen. Volgens cijfers wordt een man op vijf het slachtoffer van partnergeweld, maar ze worden heel vaak niet geloofd. FJC Mechelen wil het taboe doorbreken en richtte een lotgenotengroep op. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir kwam maandag luisteren.