Archiefbeeld van het kasteeldomein in Booischot
Volledig scherm
Archiefbeeld van het kasteeldomein in Booischot © Marc Aerts

Kasteeldomein Hof Ter Laken wordt verhuurd, maar niet voor trouwfeestjes of festivals: “Rekening houden met rust bewoners en draagkracht domein”

BooischotDe gemeenteraad van Heist-op-den-Berg keurde een huishoudelijk reglement voor het kasteeldomein Hof Ter Laken in Booischot goed. Hiermee wordt een kader gecreëerd voor toekomstige aanvragen voor de organisatie van evenementen in het domein. Zo zullen er geen dansfeesten mogen plaatsvinden in en aan het kasteel.

 1. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.
 2. Heistse handelaars maken zich op voor eerste braderij sinds 2019: “Lange werkdagen, maar de braderij blijft voor ons belangrijk”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse handelaars maken zich op voor eerste braderij sinds 2019: “Lange werkdagen, maar de braderij blijft voor ons belangrijk”

  In Heist-op-den-Berg werd op vrijdagmiddag de braderij, pre-corona goed voor 40.000 bezoekers, in gang getrapt. Niet alleen goed nieuws voor iedereen die van een terrasje, nachtelijk uitstapje of vervroegde solden kan genieten, maar ook voor de handelaars van de Bergstraat en de verenigingen. Na twee uitgestelde edities zien zij een belangrijk inkomstenbron terugkeren.