Het Goude Kruispunt krijgt een zebrapad gelijkaardig aan dat van de Bergstraat-Leopoldlei
Volledig scherm
Het Goude Kruispunt krijgt een zebrapad gelijkaardig aan dat van de Bergstraat-Leopoldlei © Lokaal bestuur Heist-op-den-Berg

Kasseien ‘Gouden Kruispunt’ worden hersteld, zebrapad aan kruising Frans Coeckelbergsstraat op komst

Heist-op-den-BergDeze week starten de laatste werken aan het ‘Gouden Kruispunt’ in Heist-op-den-Berg. De herstellingswerken aan de kasseien ter hoogte van het kruispunt van de Frans Coeckelbergsstraat met de Bergstraat starten op donderdag 19 mei. Op maandagochtend 23 mei gaat het kruispunt opnieuw open voor het verkeer.

 1. Buren Leopoldlei zijn overlast en verkeerssituatie aan bushalte beu: “Accidenten met fietsers en bommetjes in de brievenbus”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Buren Leopoldlei zijn overlast en verkeerssi­tu­a­tie aan bushalte beu: “Accidenten met fietsers en bommetjes in de brievenbus”

  “Vechtpartijen, ongevallen met fietsers, bommetjes in de brievenbus,... het is elke dag wel iets.” Buurtbewoners van de Leopoldlei in Heist-Centrum zijn de incidenten aan de bushalte voor hun deur meer dan beu. Sinds de heraanleg van het fietspad, is er volgens de buren een conflictsituatie ontstaan tussen fietsers en personen die op de bus staan te wachten. De overlast, van voornamelijk jongeren, gaat al veel langer mee dan de heraanleg.
 2. Pleintje achter café ‘t Gehucht weerspiegelt geschiedenis van zaak: “Terrassen uit jaren 20, 30 en 40 met aangepast aanbod”
  PREMIUM
  Berlaar-Heikant

  Pleintje achter café ‘t Gehucht weerspie­gelt geschiede­nis van zaak: “Terrassen uit jaren 20, 30 en 40 met aangepast aanbod”

  Café ‘t Gehucht langs de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant heeft het koertje achteraan de zaak omgedoopt tot het Florent Verstrepenplein. Het plein is een eerbetoon geworden aan de vorige zaakvoerders, de voorouders van de huidige cafébazin Myriam Maris. Drie gemetste geveltjes, inclusief ramen en deuren, geven er de cafégeschiedenis weer.