Jimmy Truyts uit Schriek opent een webshop ten voordele van kinderen in armoede
Volledig scherm
PREMIUM
Jimmy Truyts uit Schriek opent een webshop ten voordele van kinderen in armoede © David Legreve

Jimmy uit Schriek opent speelgoedwebshop ten voordele van kinderen in armoede: “Bij elke aankoop steun je goed doel”

Schriek“Ik weet wat het is om met kerst geen cadeautjes te krijgen.” De 26-jarige Jimmy Truyts uit Schriek wil met zijn online webshop Smiley Toys zijn steentje bijdragen in de strijd tegen kinderarmoede. Een deel van de opbrengst gaat richting het goede doel en via de site kan je donaties doen in ruil voor korting. De twintiger groeide als kind zelf op in armoede.

 1. Drie flats beschadigd bij zware brand, ontbijtbar op het gelijkvloers blijft gespaard: “We moeten ventileren en opkuisen, maar we kunnen terug openen”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Drie flats beschadigd bij zware brand, ontbijtbar op het gelijk­vloers blijft gespaard: “We moeten ventileren en opkuisen, maar we kunnen terug openen”

  In de Leopoldstraat in Mechelen is er zondagmiddag een zware brand uitgebroken in een appartementsgebouw. Terwijl één flat brandschade opliep, was er ook heel wat rookschade in de overige twee flats. De ontbijtbar op het gelijkvloers bleef gespaard. “Eerst dacht ik dat ze bij de buren aan het barbecueën waren”, luidt het daar.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.