Juul bracht een resem bekende jazzmuzikanten naar Heist-op-den-Berg. Hier wandelt hij op een oude foto naast de Amerikaan Charles Mingus. Die is al in 1979 overleden.
Volledig scherm
Juul bracht een resem bekende jazzmuzikanten naar Heist-op-den-Berg. Hier wandelt hij op een oude foto naast de Amerikaan Charles Mingus. Die is al in 1979 overleden. © Rob Miseur - Centro Studi Arrigo Polillo, Siena Jazz

Jazzkenner vertelt in documentaire

HEIST-OP-DEN-BERG/MECHELENIn Mechelen gaat vanavond de documentaire 'Juul's Ears' in première, het verhaal rond Juul Anthonissen, jazzkenner en oprichter van de Heistse Hnita-Jazz Club. De in 2008 overleden Anthonissen vertelt in de documentaire zelf over de oprichting van de club en zijn liefde voor het genre. Verscheidene internationale artiesten werkten mee aan de docu.

 1. Veerle ontdekt schat in Mechelse kringloopwinkel: “60 euro betaald voor piano die elders 18.000 euro kost”
  PREMIUM
  Mechelen

  Veerle ontdekt schat in Mechelse kringloop­win­kel: “60 euro betaald voor piano die elders 18.000 euro kost”

  “Ongelooflijk dat ik maar 60 euro heb betaald.” Veerle Deknopper (44) kocht in de kringloopwinkel van haar stad een piano uit 1890, van het vermaarde merk Pleyel. “In Frankrijk staat er een gelijkaardige gerestaureerde piano te koop voor 18.000 euro. En deze is zelfs nog authentiek.” Volgens een pianobouwer is haar vondst echter helemaal niet zoveel waard, wel integendeel.
 1. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras

 2. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten