De poging uit 2015.
Volledig scherm
De poging uit 2015. © Aronnax

Jarige duikschool Aronnax gaat records najagen: “Gaan opnieuw voor grootste mensenpiramide onder water”

Aronnax, de grootste duikschool van Heist-op-den-Berg, gaat opnieuw een gooi doen naar het Guinnes-wereldrecord van de grootste mensenpiramide onder water. De recordpoging, die zal plaatsvinden in het nieuwe zwembad van Heist, kadert binnen het feestjaar van de 15-jarige duikschool. De grootste mensenpiramide onder water is overigens niet het enige record dat de club zal najagen.

 1. Maneblussers lopen storm voor boek over hun legende: “We zijn niet vies van een beetje zelfspot”
  PREMIUM
  Mechelen

  Maneblus­sers lopen storm voor boek over hun legende: “We zijn niet vies van een beetje zelfspot”

  De Mechelaars danken hun spotnaam aan een legende, maar hoe luidde die ook weer precies? Dat en veel meer ontdekken lezers in ‘De Maneblussers’, een nieuw en rijkelijk geïllustreerd boek dat vanaf 14 november in de boekhandel ligt. De makers kregen deze week de eerste exemplaren. “We zijn weggeblazen”, lachen de vijf. Ze blijven voorlopig de enige die het boek hebben gezien en toch werden op een week tijd al meer dan 200 exemplaren verkocht.
 2. Handelaars kopen duizend paraplu’s om klanten droog te houden
  Mechelen

  Handelaars kopen duizend paraplu’s om klanten droog te houden

  Handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken heeft duizend gele en rode paraplu’s aangekocht om te verdelen onder de handelaars van het kernwinkelgebied. Zij kunnen de regenschermen bij regenweer ter beschikking stellen van hun klanten die buiten staan te wachten. Het gaat om een investering van 4.000 euro. “Ondanks de moeilijke periode voor de handelaars, blijft Mechelen MeeMaken de schwung erin houden”, stelt Economieschepen Greet Geypen vast.
 1. Bewoners verzamelen 758 handtekeningen tegen ontwikkeling Kantvelde: “Alle open ruimte moet hier blijkbaar weg”
  PREMIUM
  Mechelen

  Bewoners verzamelen 758 handteke­nin­gen tegen ontwikke­ling Kantvelde: “Alle open ruimte moet hier blijkbaar weg”

  Marc Van Leemput heeft vrijdagochtend namens de omwonenden van Kantvelde een bundel met argumenten en 758 handtekeningen overhandigd tegen de ontwikkeling van het gebied tussen de N16 en de woonwijk Bruine Kruis. De Vlaamse overheid wil er een duurzame woonontwikkeling van 360 tot 400 woningen mogelijk maken, maar dat ziet de buurt hoegenaamd niet zitten.