Ilse Heremans van CD&V Heist-op-den-Berg
Volledig scherm
Ilse Heremans van CD&V Heist-op-den-Berg © CD&V Heist-op-den-Berg

Ilse Heremans (CD&V) is nieuw gemeenteraadslid in Heist: “Ga het verenigingsleven en werking van de bib opvolgen”

Heist-op-den-BergDe Schriekse Ilse Heremans volgt haar partijgenote bij CD&V Elke Laureys op als gemeenteraadslid van Heist-op-den-Berg.

 1. Productiehuis Fabrique Fantastique werkt aan paasfilm en wereldwijd verkochte animatiereeks: “Sinds Ridder Muis staan we echt op de kaart”
  PREMIUM
  Lier

  Productie­huis Fabrique Fantasti­que werkt aan paasfilm en wereldwijd verkochte animatie­reeks: “Sinds Ridder Muis staan we echt op de kaart”

  Productiehuis Fabrique Fantastique uit Lier heeft de wind in de zeilen. Zo is het bedrijf momenteel volop aan het werken aan een kerstspecial rond animatiefiguurtje Ridder Muis, de familiefilm Bim en de al wereldwijd verkochte animatiereeks Interstellar Ella. “We gingen in zeven jaar van vier naar vijftig werknemers. Stilaan wordt ons bedrijfsgebouw zelfs wat te klein”, zegt Tom Van Gestel (36) van Fabrique Fantastique.
 1. Meer dan 500 veldrijders zakken dit weekend af naar ‘Tomatencross’: “Meer voorbereiding dan een wegkoers, maar het is daarom niet minder leuk”
  Herenthout

  Meer dan 500 veldrij­ders zakken dit weekend af naar ‘Tomaten­cross’: “Meer voorberei­ding dan een wegkoers, maar het is daarom niet minder leuk”

  Aan Tomatenbedrijf Ceulemans-Delen in de Herenthoutse Binnenstraat is het dezer dagen alle hens aan dek. Ditmaal zijn het niet de duizenden tomaten die de aandacht trekken, maar op de terreinen rondom de grote serres bouwt men volop aan een veldritparcours. Komend weekend vindt er immers de toepasselijke ‘Tomatencross’ plaats.
 2. Auto gaat over de kop
  Itegem

  Auto gaat over de kop

  Op de Isschotweg in Itegem bij Heist-op-den-Berg is woensdagvoormiddag een autobestuurder lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval. De chauffeur week van zijn rijvak af en ging over de kop. Enkele meters verderop belandde het voertuig in de gracht. Hulpdiensten kwamen ter plaatse. Even werd gevreesd dat de chauffeur gekneld zat in zijn wagen, maar hij kon uiteindelijk zelf uit het voertuig klauteren. Het voertuig raakte beschadigd en moest worden getakeld.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.