Lieven Lambrechts, Gert De Bie en Bert Van Roy stonden aan de wieg van de crowdfunding voor de Hnita Jazz Club
Volledig scherm
Lieven Lambrechts, Gert De Bie en Bert Van Roy stonden aan de wieg van de crowdfunding voor de Hnita Jazz Club © David Legreve

Hnita vzw haalt nodige centen binnen voor renovatielening hoeve: “72 mensen investeerden in dit unieke stuk erfgoed"

Heist-op-den-BergDe vzw Hnita heeft de nodige 50.000 euro binnengehaald om een lening af te sluiten voor de renovatie van de Hnita-Hoeve langs de Lostraat in Heist-op-den-Berg. 72 sympathisanten openden via het sociaal-cultureel inzamelingsplatform Socrowd hun portefeuille voor het project. Dankzij hen leent Socrowd de vzw begin november 150.000 euro.

 1. Clamotte Rock zet alles op alles voor 25ste verjaardag in 2021: “Nieuwe afgelasting zou toekomst van het festival donker inkleuren”
  Herenthout

  Clamotte Rock zet alles op alles voor 25ste verjaardag in 2021: “Nieuwe afgelas­ting zou toekomst van het festival donker inkleuren”

  De eerste vaccins tegen Covid-19 zullen naar verwachting begin 2021 al toegediend kunnen worden, maar virologen waarschuwen dat het voor grote festivals volgende zomer te vroeg zal zijn. Clamotte Rock in Herenthout, dat jaarlijks een kleine 10.000 muziekfans verwelkomt, weigert mee te denken aan een doemscenario. “We zijn zelfs bezig met een grote naam om een extra festivaldag toe te voegen.”
 2. Jara (20) uit Lier mag videochatten met koning Filip voor Rode Neuzen Dag: “Ik heb hem durven vragen of hij het soms zelf ook lastig heeft”
  Lier

  Jara (20) uit Lier mag videochat­ten met koning Filip voor Rode Neuzen Dag: “Ik heb hem durven vragen of hij het soms zelf ook lastig heeft”

  Jara Cabes (20) uit Lier had onlangs een videogesprek met Koning Filip in het kader van Rode Neuzen Dag. Jara lag de voorbije jaren zelf wat in de knoop met zichzelf en wil mentale problemen bij jongeren bespreekbaar helpen maken. “Ik had wel wat stress voor dat gesprek met de koning. Zoiets maak je toch niet elke dag mee”, glimlacht Jara, die vanavond te zien is in een reportage van ‘Telefacts NU’ op VTM.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"