Peter Anthonissen bij de Hnita Jazz Club
Volledig scherm
Peter Anthonissen bij de Hnita Jazz Club © Leen Van den Meutter

Hnita Jazz Club dit najaar driemaal te gast in Staminee De Living

Heist-op-den-BergDe Hnita Jazz Club uit Heist-op-den-Berg strijkt in de herfst van 2021 driemaal neer in Staminee De Living. De concertreeks start op dinsdag 21 september met Thomas Champagne Random House featuring jazztalent Adam O’Farrill.

 1. Heist-Goor krijgt met Eethuis Botan een nieuwe horecazaak: “Eerder een restaurant dan de typische kebabzaak”
  Heist-Goor

  Heist-Goor krijgt met Eethuis Botan een nieuwe horecazaak: “Eerder een restaurant dan de typische kebabzaak”

  Aan het rondpunt van Liersesteenweg (N10) met de Lostraat in Heist-Goor opent op maandag 18 oktober Eethuis Botan de deuren. De voormalige taverne werd de laatste maanden omgebouwd tot een zaak met kebab, pizza en pasta op het menu. “In totaal hebben we zo’n vier maanden aan onze zaak gewerkt. De laatste drie jaar stond het pand het leeg, dus er was wel wat werk aan de winkel. De laatste klusjes worden nu afgerond”, vertelt zaakvoerder Arslan Rohat, afkomstig uit Limburg. “Ons oog viel op het pand toen we er toevallig langs reden. We zijn dan in de buurt beginnen rondhoren of het gebouw beschikbaar was. Het wordt niet de typische kebabzaak, maar eerder een restaurant. Binnen is er plaats voor 50 personen, buiten komt er op termijn nog een terras. Als naam zijn we voor Botan gegaan, een rivier in de Turkse regio waar we afkomstig van zijn.” Eethuis Botan is alleen op maandag gesloten, met een uitzondering voor komende maandag. Tijdens de week kan je er terecht van 12 tot 23 uur, op zaterdag van 12 uur tot middernacht. De zaak is zondag open van 12 tot 22 uur.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.