Aalex Vertommen en Ralph Hermans aan CC Zwaneberg
Volledig scherm
Aalex Vertommen en Ralph Hermans aan CC Zwaneberg © David Legreve

Heistse zangeres Aalex Vertommen brengt show met muziek, koorzang en dans: “We hebben één dag om met iedereen samen te repeteren”

De Heistse zangeres Aalex Vertommen (26 jaar) staat op paasmaandag 13 april op de planken van de schouwburg van Cultuurcentrum Zwaneberg en dat doet ze niet alleen. Naast haar vriend Ralph Hermans, bassist en componist, betreden er nog tientallen dansers, zangeressen en muzikanten het podium voor de voorstelling ‘Pop-iT’. “Repeteren met zoveel volk is lastig, maar dat maakt het net pittig.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Pieter en Eline fleuren passanten op met raamspreuken: “Kaartjes van onbekenden in de brievenbus maken het des te leuker”
  Herenthout

  Pieter en Eline fleuren passanten op met raamspreu­ken: “Kaartjes van onbekenden in de brievenbus maken het des te leuker”

  Wie door de Herenthoutse Hazenstraat rijdt of wandelt kan er niet omheen: ‘De raamspreuken van Eline en Pieter’. Op het einde van deze enkelrichtingstraat kijk je pal op de woning van het Herenthoutse koppel. Met krachtige spreuken op hun raam proberen Pieter Golaszewski en Eline Godelaine bekende en onbekende passanten al meer dan een half jaar een hart onder de riem te steken.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.