Sabine Slaets van Dierenbescherming Mechelen tussen de puppy's.
Volledig scherm
Sabine Slaets van Dierenbescherming Mechelen tussen de puppy's. © Foto Marc Aerts

Heistse straathonden welkom in Mechelen

HEIST-OP-DEN-BERGDe gemeente Heist-op-den-Berg werkt vanaf 15 januari samen met Dierenbescherming Mechelen vzw. De gemeente zocht een nieuwe partner na de plotse stopzetting van het dierenasiel in Aarschot.

 1. Van een bezoekje aan de paashaas tot een ‘naaikamp’: 7 kindvriendelijke activiteiten voor de paasvakantie in Mechelen en omstreken
  PREMIUM

  Van een bezoekje aan de paashaas tot een ‘naaikamp’: 7 kindvrien­de­lij­ke activitei­ten voor de paasvakan­tie in Mechelen en omstreken

  De paasvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat jij je kids weer moet zien te entertainen. Kies je voor een kwalitatief momentje met het hele gezin of moet je werken en zoek je iets om je kroost mee te bezigen? Onze redactie helpt je alvast op weg met zeven kindvriendelijke bezigheden in Mechelen en omstreken. Van de paashaas die op bezoek komt in Lier tot een kamp waarbij je leert werken met naald en draad in Mechelen: met deze activiteiten vervelen je kinderen zich geen moment tijdens de aankomende paasvakantie.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.