Ann Goyvaerts en Frank Van Calster sluiten hun schoenenwinkel
Volledig scherm
Ann Goyvaerts en Frank Van Calster sluiten hun schoenenwinkel © David Legreve

Heistse schoenenzaak Piampiani in Bergstraat stopt ermee: “Een braderij als afsluiter zou mooi zijn,... maar we zullen er maar niet op hopen zeker”

Heist-op-den-BergSchoenenwinkel Piampiani in het centrum van Heist-op-den-Berg gaat de deuren sluiten. Zaakvoerders Ann Goyvaerts (55 jaar) en Frank Van Calster (62), die in 1996 de winkel overnamen, zijn vorige maand met een uitverkoop van hun zaak gestart.

 1. Doek valt voor Van Wunsel: doe-het-zelfzaak maakt plaats voor bouwproject in stijl van melkerij
  PREMIUM
  Putte

  Doek valt voor Van Wunsel: doe-het-zelf­zaak maakt plaats voor bouwpro­ject in stijl van melkerij

  Van Wunsel op de Waversesteenweg in Putte houdt tegen de zomer op te bestaan. Na meer dan veertig jaar vinden Robert Van Wunsel en zijn vrouw Magda het welletjes geweest. “Eens moet het stoppen. Ik word 71”, vertelt hij. In de plaats van de doe-het-zelfzaak komt een woonproject voor veertig gezinnen. Het gaat om nieuwbouw, maar die zal de geest ademen van de vroegere melkerij Sint-Isidoor.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Speelt Rapid Leest seizoen nog uit na bijgestuurde fusieplannen? “Duidelijke afspraken nodig”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Speelt Rapid Leest seizoen nog uit na bijgestuur­de fusieplan­nen? “Duidelijke afspraken nodig”

  Vorige week raakte bekend dat de nieuwe fusieclub VC Leest, die volgend seizoen ontstaat op de fundamenten van Rapid Leest en Leest United, slechts één seniorenelftal in competitie brengt... in vierde provinciale. Dat betekent dat Rapid Leest, in volle degradatiestrijd verwikkeld in eerste provinciale, het seizoen zonder concrete doelen uitspeelt. En dus is het nog maar de vraag of het zover nog komt?