Uitbater Leo Verbeeck van Die Swaene
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbater Leo Verbeeck van Die Swaene © David Legreve

Heistse ijsbaan Die Swaene bestaat een halve eeuw: “Klanten die hier als kind kwamen schaatsen, komen nu met kleinkinderen”

Heist-op-den-BergIn Heist-op-den-Berg wordt op vrijdag 2 december één van de populairste trekpleisters van de gemeente een halve eeuw oud: kunstijsbaan Die Swaene. Talloze Heistenaren trotseerden er voor het eerst het ijs, woonden er een wedstrijd van lokale hockeytrots Olympia Heist bij of gingen er op zoek naar een lief. “Een aantal jaren geleden hadden we een dipje, maar nu vinden de mensen opnieuw hun weg naar Die Swaene”, aldus uitbater Leo Verbeeck.

 1. Vrijwilligster die verwaarloosde honden wil redden in de boeien geslagen: “Er liggen daar minstens 7 kadavers in de diepvries... en ik word opgepakt”
  PREMIUM
  Berlaar

  Vrijwillig­ster die verwaar­loos­de honden wil redden in de boeien geslagen: “Er liggen daar minstens 7 kadavers in de diepvries... en ik word opgepakt”

  Enkele broodfokkers hadden meer dan 70 honden ondergebracht bij Cindy in Berlaar. De dieren werden ziek, het huis lag vol uitwerpselen en zijzelf sliep op een aangevreten matras in de keuken. Toen haar vriendin L.(*) de toestand met eigen ogen zag, kon ze niet anders dan de honden daar weg halen. Een bedankje kreeg L. niet, wel werd ze vrijdag gearresteerd. Intussen mocht ze het politiekantoor weer verlaten. “Ze vroegen of ik er iets aan verdiende, integendeel, ik steek er juist geld in!”
 2. Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeerde auto hoog oplopen
  Mechelen

  Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeer­de auto hoog oplopen

  In de buurt van het Papenhof Park in de Mechelse wijk Nekkerspoel is er zondagnamiddag een ruzie ontstaan tussen twee families. Naar eigen zeggen omwille van een foutief geparkeerde wagen. De politiezone Rivierenland werd erbij gehaald. Onder meer omdat het er heftig aan toe ging. Ter plaatse had de politie de situatie snel onder controle. “Het probleem was op dat moment al opgelost”, vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Rivierenland. “Er vielen ook geen gewonden. ”