AFP
Volledig scherm
© AFP

Heists budget voor noodhulp aan het Zuiden gaat richting Afghanistan: “Organisatie helpt hen met onderdak, voedsel en proper water”


 1. Heist plaatst kleine insectenhotels op 20 locaties
  Heist-op-den-Berg

  Heist plaatst kleine insectenho­tels op 20 locaties

  Medewerkers van team Openbaar Domein van Heist-op-den-Berg gaan op 20 locaties insectenhotels plaatsen. De insectenhotels komen aan waterbufferbekkens en verschillende groenperken, waar de bijen nectar kunnen vinden in de omgeving. “Met dat project zorgen we mee voor het behoud van deze nuttige insecten. Solitaire bijen zijn zeer waardevol als bestuivers van groenten en fruit”, klinkt het. Onder andere aan het Kerkplein van Heist, Hof van Riemen, de Boonmarkt in Hallaar, het parkje van Heist-Goor en De Loecht in Wiekevorst komen er insectenhotels.
 2. Was het zelfdoding... of tóch een ‘strijkijzermoord’? Familie Julienne (73) vraagt en krijgt bijkomend onderzoek
  PREMIUM
  KEERBERGEN

  Was het zelfdoding... of tóch een ‘strijkij­zer­moord’? Familie Julienne (73) vraagt en krijgt bijkomend onderzoek

  De stiefdochter van Julienne Pauwels (73), de vrouw die vorig jaar stierf in verdachte omstandigheden, heeft samen met haar advocaat bijkomend onderzoek gevraagd in het dossier van de strijkijzermoord. Aanvankelijk leek het door het gerecht zonder gevolg te worden geklasseerd. Een paar onderzoeksdaden werden nu toch toegekend. De enige verdachte André B. (71), Juliennes ex-partner, is al een hele poos op vrije voeten.