Het rode gebouw is het administratief centrum en het grijze is CC Zwaneberg. De blauwe gebouwen zijn een combinatie van wonen en horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
Het rode gebouw is het administratief centrum en het grijze is CC Zwaneberg. De blauwe gebouwen zijn een combinatie van wonen en horeca. © VELD

Heiste bibliotheeksite kan nieuwe thuis van gemeentelijke diensten worden: veel draagvlak voor nieuw administratief gebouw achter Zwaneberg

Heist-op-den-BergDe geschikte locatie voor een nieuw administratief centrum (AC) in Heist-op-den-Berg zou wel eens de huidige bibliotheeksite kunnen zijn. Dat kwam aan het licht tijdens de haalbaarheidsstudie van het project. Een andere mogelijkheid is de parking aan de Vlinderstraat. De twee scenario’s werden op maandagavond voorgesteld tijdens een commissievergadering.

 1. Basisschool Hallaar heropent, maar voert extra regels in: mondmaskers in klas voor vijfde en zesde leerjaar
  PREMIUM
  Hallaar

  Basis­school Hallaar heropent, maar voert extra regels in: mondmas­kers in klas voor vijfde en zesde leerjaar

  De vrije basisschool Hallaar kan vanaf maandag opnieuw zijn deuren openen. De basisschool kreeg zaterdag groen licht van het Covid-team. Vorige week ging de school in lockdown na een corona-uitbraak in het zesde leerjaar. Inmiddels werden alle leerlingen en leerkrachten getest. Om niets aan het toeval over te laten voert de school wel enkele extra coronamaatregelen in.
 1. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie

 2. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning