Campagnebeeld Week van de Duurzame Gemeente 2021
Volledig scherm
Campagnebeeld Week van de Duurzame Gemeente 2021 © rv

Heist zoekt burgers die bijdragen aan een duurzame samenleving

Heist-op-den-BergHet lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg roept op om een Heistse ‘duurzame held’ te nomineren. Deze helden zijn Heistse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. 

 1. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsgedicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”
  Antwerpen

  Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsge­dicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”

  Het geweigerde stadsgedicht van Ruth Lasters én haar ontslag zinderde maandag ook na in de gemeenteraad. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) oogstte verbazing bij meerderheid en oppositie toen hij het gedicht prees en zelfs voordroeg. “Het is shockerend hoe het college zich opstelt tegenover artistieke vrijheid. Stop dan liever met stadsdichters, zodat je dit soort toestanden vermijdt.”
 2. Brandje in technische ruimte zet appartementen zonder elektriciteit en gas
  Nijlen

  Brandje in technische ruimte zet appartemen­ten zonder elektrici­teit en gas

  In de J.E. Claeslaan in Nijlen heeft het dinsdagnamiddag gebrand in een appartementsgebouw. De brand situeerde zich in de technische ruimte. De brandweer snelde ter plaatse en kreeg de situatie snel onder controle. Door de brand zaten enkele woningen in de buurt zonder elektriciteit. In het getroffen appartementsgebouw was de hinder groter. “Een zestal wooneenheden zaten zowel zonder elektriciteit als gas”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). “De bewoners ervan gingen op zoek naar een oplossing totdat de nutsmaatschappij het probleem konden herstellen.” Gewonden vielen er niet.