De Oostelijke Rondweg zal in de Broekstraat, waar een rotonde komt, aansluiten op de Herentalsesteenweg.
Volledig scherm
De Oostelijke Rondweg zal in de Broekstraat, waar een rotonde komt, aansluiten op de Herentalsesteenweg. © Antoon Verbeeck

Heist-op-den-Berg krijgt ‘maar’ 100.000 euro subsidie voor aanleg Oostelijke Rondweg, gemeente moet dus 3,9 miljoen euro zelf betalen

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg krijgt een subsidie van honderdduizend euro voor de realisatie van de Oostelijke Rondweg tussen de Herentalsesteenweg en Westerlosesteenweg, minder dan gehoopt. Dat betekent dat de gemeente 3,9 miljoen euro zelf zal moeten neertellen om de langverwachte baan aan te leggen.

2 reacties

 • annie laureys

  1 jaar geleden
  het wordt hoogtijd ,
 • Eduard Vanderheyden

  1 jaar geleden
  1 jaar voor een rotonde. In Nederland(Goirle) is deze klus op 2 maand geklaard. Rotonde waar een vrachtwagen kan op keren. De rotonde zwembad is het niet mogelijk af te draaien richting Westerlo als je van Liersesteenweg komt met vrachtwagen.
 1. Organisator Roots in het Parkfestival in Aarschot weet niet wat toekomst brengt: “Mensen zijn livestreams beu. Ze willen artiesten weer écht aan het werk zien”
  Aarschot

  Organisa­tor Roots in het Parkfesti­val in Aarschot weet niet wat toekomst brengt: “Mensen zijn li­vestreams beu. Ze willen artiesten weer écht aan het werk zien”

  Kurt De Bont, organisator van het Roots in het Parkfestival in Aarschot, begint in februari wel aan de voorbereidingen, maar zit met heel wat onzekerheid. Zelf runt hij ook het boekingskantoor Rootstown en ook daar blijven de coronamaatregelen problemen veroorzaken. “In veel contracten wordt een pandemie intussen opgenomen als een geval van overmacht, wat betekent dat beide partijen geen onkosten kunnen verhalen op de andere wanneer een event wordt afgelast.”
 2. Studenten kaarten discriminatie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”
  Antwerpen/Lint/Hove/Heist-op-den-Berg/Mortsel/Hofstade/Hemiksem

  Studenten kaarten discrimina­tie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”

  ‘Make-up your mind!’ Dat is de boodschap van zes studenten van de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen aan de make-up industrie na een onderzoek naar make-up voor personen met een donkere huidskleur. Zij voelen zich vaak gediscrimineerd. “Het is moeilijk om dan te kunnen zeggen dat je je geaccepteerd voelt in deze maatschappij”, zegt een van hun getuigen.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"