De Oostelijke Rondweg zal in de Broekstraat, waar een rotonde komt, aansluiten op de Herentalsesteenweg.
Volledig scherm
De Oostelijke Rondweg zal in de Broekstraat, waar een rotonde komt, aansluiten op de Herentalsesteenweg. © Antoon Verbeeck

Heist-op-den-Berg krijgt ‘maar’ 100.000 euro subsidie voor aanleg Oostelijke Rondweg, gemeente moet dus 3,9 miljoen euro zelf betalen

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg krijgt een subsidie van honderdduizend euro voor de realisatie van de Oostelijke Rondweg tussen de Herentalsesteenweg en Westerlosesteenweg, minder dan gehoopt. Dat betekent dat de gemeente 3,9 miljoen euro zelf zal moeten neertellen om de langverwachte baan aan te leggen.

2 reacties

 • annie laureys

  2 jaar geleden
  het wordt hoogtijd ,
 • Eduard Vanderheyden

  2 jaar geleden
  1 jaar voor een rotonde. In Nederland(Goirle) is deze klus op 2 maand geklaard. Rotonde waar een vrachtwagen kan op keren. De rotonde zwembad is het niet mogelijk af te draaien richting Westerlo als je van Liersesteenweg komt met vrachtwagen.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. REEKS. 8 terrastips in het groen in de Kempen en het Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen-Mechelen

  REEKS. 8 terrastips in het groen in de Kempen en het Rivieren­land

  Het terrasjesseizoen is nu eindelijk officieel geopend! Bij Het Laatste Nieuws gaan we daarom drie weken lang op zoek naar de mooiste terrassen van Vlaanderen. Dit weekend tonen we je de gezelligste adresjes in het groen, voor wie na het wandelen rustig wil uitblazen aan een mooi tafeltje midden in de natuur. Bij deze acht adresjes in de Kempen en het Rivierenland kan je alvast neerploffen voor een deugddoend terras in het groen. Lees meer over ‘De mooiste terrassen van Vlaanderen’ in ons dossier.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek