Archiefbeeld van Heist Loopt Warm
Volledig scherm
Archiefbeeld van Heist Loopt Warm © Marc Aerts

Heist Loopt Warm is terug na jaar afwezigheid: “Handelaars Bergstraat worden mee betrokken bij event”

Heist-op-den-BergNa een jaar uitstel vindt op donderdag 16 december een nieuwe editie van het loop- en wandelevenement Heist Loopt Warm plaats. Het benefietevenement, onder impuls van Studio Brussel, zal georganiseerd worden in het commerciële hart van de Heist-op-den-Berg, met een korte passage over de berg van Heist. Bedrijven en verenigingen worden uitgenodigd deel te nemen aan de bouw en de verlichting van het parcours. 

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef
  Heist-op-den-Berg

  Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef

  De provincie en Bosgroep Zuiderkempen planten op zondag 12 februari een nieuw bos aan de Peredreef in Heist-op-den-Berg. Helpende handen zijn die ochtend welkom. “We planten 5820 boompjes en struiken in 2 dagen. Samen werken we zo aan een groene, gezonde en klimaatveilige toekomst. En dat doen we niet alleen: vrijdag krijgen de leerlingen van het Heilig-Hartcollege Heist en het Instituut Mevrouw Govaerts de primeur om de eerste boompjes te planten. Zondagvoormiddag geeft de buurt het goede voorbeeld en ’s middags is het de beurt aan onze jeugdbewegingen. Ook jij bent welkom om mee te planten: alleen, met het gezin, met de buren...”, klinkt het. Schrijf je in via provincieantwerpen.be/bosteller. Wie inspiratie heeft, kan een suggestie achterlaten voor de naam van het nieuwe bos.