Het rondpunt op de kruising van de N10 met de N15 aan de voormalige dancing Fabiola.
Volledig scherm
PREMIUM
Het rondpunt op de kruising van de N10 met de N15 aan de voormalige dancing Fabiola. © David Legreve

Handelaars aan rondpunt Fabiola in Heist maken zich op voor jarenlange werken aan turbo-ovonde: “Door corona al een zware periode achter de rug en dan krijgen we dit er nog bij”

Heist-op-den-Berg“Fietsveiligheid oké, maar moet het echt zo groot worden?” De handelaars aan het rondpunt N10-N15 in Heist-op-den-Berg, ook wel bekend als het rondpunt aan dancing Fabiola, kijken weldra jarenlang uit op wegenwerken. Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) hoopt deze maand nog te kunnen starten met de aanleg van een turbo-ovonde met vijf takken en evenveel fietstunnels. Handelaars die hinder ondervinden tijdens de werken mogen bij AWV gaan aankloppen.

  1. Gemeenteraad keurt vijfde tak voor rondpunt aan Fabiola goed: “Voor een betere en rechtstreekse ontsluiting van bedrijventerrein Heistse Hoek”
    Heist-op-den-Berg

    Gemeente­raad keurt vijfde tak voor rondpunt aan Fabiola goed: “Voor een betere en recht­streek­se ontslui­ting van bedrijven­ter­rein Heistse Hoek”

    De gemeenteraad van Heist-op-den-Berg heeft het stratentracé en de uitrusting van een nieuwe, vijfde afslag voor de ovonde N10-Wouwerstraat, beter bekend als het rondpunt Fabiola, goedgekeurd. De nieuwe gemeenteweg moet voor een betere ontsluiting van bedrijventerrein Heistse Hoek zorgen en de voormalige SPAR-site toegankelijk maken.