Op het kerkhof van Heist-Centrum werden door het lokaal bestuur graven ontruimd
Volledig scherm
Op het kerkhof van Heist-Centrum werden door het lokaal bestuur graven ontruimd © rv

Gemeenteraadslid wil herdenkingsmonumenten op begraafplaatsen centrum en station: “Ter nagedachtenis aan de overledenen met ontruimde graven”

Heist-op-den-BergGemeenteraadslid Marcel Van Hoof (ETA+) is vragende partij voor de realisaties van herdenkingsmonumenten op de kerkhoven van Heist-Centrum en Heist-Station. Op de monumenten zouden volgens Van Hoof de verschillende namen van de personen, van wie de graven recent werden ontruimd, moeten komen.

 1. Gedetineerden zijn trots op eigen muurkunstwerk: “Je kan er zowel brug te ver als brug naar de vrijheid in zien”
  Mechelen

  Gedetineer­den zijn trots op eigen muurkunst­werk: “Je kan er zowel brug te ver als brug naar de vrijheid in zien”

  Vier gedetineerden hebben de grijze bezoekzaal van de gevangenis in Mechelen letterlijk en figuurlijk kleur gegeven. Onder begeleiding van kunstenaar Jonas Tuch realiseerden ze op een week tijd een groot muurkunstwerk dat bulkt van de symboliek. “Je kan er zowel de brug te ver in zien, maar ook een brug naar de vrijheid”, vertellen de makers. “Spijtig dat het af is.”
 2. Heist-Goor krijgt met Eethuis Botan een nieuwe horecazaak: “Eerder een restaurant dan de typische kebabzaak”
  Heist-Goor

  Heist-Goor krijgt met Eethuis Botan een nieuwe horecazaak: “Eerder een restaurant dan de typische kebabzaak”

  Aan het rondpunt van Liersesteenweg (N10) met de Lostraat in Heist-Goor opent op maandag 25 oktober Eethuis Botan de deuren. De voormalige taverne werd de laatste maanden omgebouwd tot een zaak met kebab, pizza en pasta op het menu. “In totaal hebben we zo’n vier maanden aan onze zaak gewerkt. De laatste drie jaar stond het pand het leeg, dus er was wel wat werk aan de winkel. De laatste klusjes worden nu afgerond”, vertelt zaakvoerder Arslan Rohat, afkomstig uit Limburg. “Ons oog viel op het pand toen we er toevallig langs reden. We zijn dan in de buurt beginnen rondhoren of het gebouw beschikbaar was. Het wordt niet de typische kebabzaak, maar eerder een restaurant. Binnen is er plaats voor 50 personen, buiten komt er op termijn nog een terras. Als naam zijn we voor Botan gegaan, een rivier in de Turkse regio waar we afkomstig van zijn.” Eethuis Botan is alleen op maandag gesloten, met een uitzondering voor de 25ste. Tijdens de week kan je er terecht van 12 tot 23 uur, op zaterdag van 12 uur tot middernacht. De zaak is zondag open van 12 tot 22 uur.