Thomas, Marc, Lars en Cyriel Danckaerts vormen een viergeslacht
Volledig scherm
Thomas, Marc, Lars en Cyriel Danckaerts vormen een viergeslacht © rv

Familie Danckaerts heeft viergeslacht na geboorte Lars

 1. Fanfare De Berthoutzonen speelt met Allerheiligen op kerkhof van Hallaar: “Medeburgers steunen met een streepje muziek”
  Hallaar

  Fanfare De Berthoutzo­nen speelt met Allerheili­gen op kerkhof van Hallaar: “Medebur­gers steunen met een streepje muziek”

  Koninklijke Fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar speelt op maandag 1 november muziek op het kerkhof van de Heistse deelgemeente. Een delegatie van de fanfare haalt om 14.30 uur de instrumenten boven onder de luifel van het kerkhof. “In Hallaar was het al jaren de gewoonte dat er na het lof in de kerk op 1 november in stoet naar het kerkhof werd getrokken om de doden te herdenken. Dit gebeurde steevast met enkele doodsmarsen gespeeld door onze fanfare, gevolgd door een prachtig werk van Chopin op het kerkhof in fanfareversie. Deze vorm van herdenking gaat helaas niet meer door. Als fanfare geloven we echter dat we onze medeburgers kunnen steunen met een streepje muziek. We willen voor die warme gloed in Hallaar blijven zorgen door muziek te spelen op het kerkhof. We hopen dat de Hallaarse burger dit initiatief weet te waarderen.” Het initiatief kader binnen Reveil, een organisatie met als doel een warme gloed van troost door Vlaanderen te zenden.
 2. Politierechtbank behandelt zestigtal dossiers tijdens WODCA-zitting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbrengen misschien?”
  PREMIUM
  Mechelen

  Politie­recht­bank behandelt zestigtal dossiers tijdens WOD­CA-zit­ting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbren­gen misschien?”

  Op de rechtbank van Mechelen is dinsdagvoormiddag een themazitting rond WODCA-controles gehouden. Een 60-tal personen moesten er zich komen verantwoorden voor politierechter Lena Geys. Het merendeel van de beklaagden liep vorig jaar tegen de lamp tijdens de WODCA-acties binnen het Mechels arrondissement.