Het Leonie Anthonisplein komt tussen de Mechelsesteenweg en Kerkbossenstraat
Volledig scherm
Het Leonie Anthonisplein komt tussen de Mechelsesteenweg en Kerkbossenstraat © Heemkundige Kring Die Swaene/ David Legrève

Eerste vrouwelijke straatnaam in Heist eert Heistse verzetsstrijdster Leonie Anthonis: “Van haar voetzool tot aan haar oksels was zij met brieven voor het front bezet”

Heist-op-den-BergVerzetsstrijdster Leonie Anthonis krijgt aan de Mechelsesteenweg en Kerkbossenstraat in Heist-op-den-Berg een plein naar haar vernoemd, en dat is primeur voor de gemeente. Het is de eerste keer dat het lokaal bestuur van Heist voor een vrouwelijke straatnaam kiest. Anthonis maakte zich tijdens de Eerste Wereldoorlog verdienstelijk met onder andere het smokkelen van brieven.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).