Drie verkeersdoden op één dag

MECHELEN-LIERBij drie zware verkeersongevallen zijn gisteren drie mensen uit onze regio omgekomen. Zowel in Mechelen als in Aartselaar lieten een fietser van respectievelijk 65 en 63 jaar het leven. In Breendonk (Puurs) stierf dan weer een 55-jarige man uit Willebroek nadat zijn wagen gegrepen werd door een vrachtwagen die het rode licht negeerde. Zijn passagier vecht in het ziekenhuis nog steeds voor zijn leven. Tot slot liep in Willebroek kort na de middag nog een twaalfjarige fietser zware verwondingen op na een aanrijding met een wagen.

 1. Walter uit Rijmenam wint voor vierde maal dictee in Putse bib: “Na een fout wil ik weten hoe het juist in elkaar zit”
  Putte/Rijmenam

  Walter uit Rijmenam wint voor vierde maal dictee in Putse bib: “Na een fout wil ik weten hoe het juist in elkaar zit”

  Walter Hendrickx uit Rijmenam heeft voor de vierde maal de Putse editie van de dicteewedstrijd De Schrijfwijzen gewonnen. Deze vond op vrijdagavond 8 oktober plaats op een 70-tal locaties over heel Vlaanderen. Ook in de Putse bib streden een tiental deelnemers voor de overwinning. “Het is niet dat ik mij telkens speciaal voorbereid op het dictee. Ik fris mijn taalregels nog eens op en dat is het zowat. Vroeger was ik veel fanatieker en ik heb me ooit zelfs aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal gewaagd. Ik werd daar toen zesde met vijf fouten”, legt Walter uit. “In Putte maakte ik deze keer drie fouten, onder andere bij een vervoeging van het werkwoord kukelen. Dan wil ik na zo’n fout toch wel weten hoe dat juist in elkaar zit. Daar ben ik toch wat perfectionistisch in. Mijn dochter Nele werd trouwens tweede in Putte.” Walter kreeg uit handen van de burgemeester de exclusieve gouden pen en het ticket voor de nationale finale. Hij mag thuis ook nog nagenieten van een fles Putse champagne. Walter’s dochter Nele behaalde de tweede plaats.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. 104-jarige Martha is oudste inwoner van Heist-op-den-Berg: “Zus is er 105, moeder werd er net geen 105: het zit dus in de familie”
  Heist-op-den-Berg

  104-jarige Martha is oudste inwoner van Heist-op-den-Berg: “Zus is er 105, moeder werd er net geen 105: het zit dus in de familie”

  Martha Seymus mag zich de oudste inwoner van Heist-op-den-Berg noemen. Op dinsdag 12 oktober werd ze er 104. De eeuweling woont momenteel in bij haar zoon in Booischot, maar is afkomst van Heist-Goor en woonde jarenlang in Kessel. “Een geheim? Ik weet wel wat je zeker niet mag doen: roken. Ik heb daar al genoeg mensen aan verloren.”