Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Tim Van der Zeyppen

Diefstal van container met kledij kan veertiger celstraf van 1 jaar opleveren: “Diefstallen en drugsgebruik zijn de rode draad in zijn leven”

Heist-op-den-BergEen 47-jarige man riskeert 1 jaar cel voor de diefstal van een container met kledij en het verhandelen van drugs. Beide feiten dateren van 2019 en speelden zich af in Heist-op-den-Berg.

 1. Geen kerstmarkt in Berlaar: “Gebruiken budget dit jaar liever voor andere kerstacties”
  Berlaar

  Geen kerstmarkt in Berlaar: “Gebruiken budget dit jaar liever voor andere kerstac­ties”

  In Berlaar zal er deze eindejaarsperiode nog geen kerstmarkt met kerstshopping plaatsvinden. Omwille van de coronamaatregelen kiest het lokaal bestuur dit jaar voor de ondersteuning van verschillende kerstacties. “Het was dan een moeilijke keuze om ook dit jaar nog geen kerstmarkt te organiseren”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “We zaten hierover de afgelopen weken meermaals samen, ook met de veiligheidsdiensten, en daarbij kwamen er onder de huidige coronamaatregelen toch een aantal praktische moeilijkheden naar boven.” De kerstmarkt vindt steeds plaats in het centrum van Berlaar, waar ook heel wat inwoners wonen. “Dat maakt het niet evident om met het Covid Safe Ticket te werken, omdat er zo tientallen extra ingangen zijn. Dat betekent dat we maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker, zouden moeten invoeren, wat het gezellige karakter van het evenement ondermijnt. Uitwijken naar een andere locatie is dan weer niet zo’n goede optie voor de handelaars rond het dorpsplein. Omdat de coronaperiode ons leerde dat maatregelen ook nog kunnen wijzigen, gebruiken we het voorziene budget daarom dit jaar liever voor de ondersteuning van andere kerstacties.”
 2. Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbalclub Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeigenaars hadden nog niks gehoord”
  Hallaar

  Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbal­club Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeige­naars hadden nog niks gehoord”

  “Ik ben het beu om als boeman te worden aanzien. Ik moet mijn grond toch niet ruilen voor iets dat minderwaardig is?” Koen Staquet, landbouwer in hoofdberoep uit Hallaar, is één van de eigenaren en pachter van de gronden op ‘t Spek waar het lokaal bestuur van Heist voetbalclub KFC Molenzonen wil onderbrengen. Het lokaal bestuur deed hem en de andere eigenaren recent een voorstel, waarop niemand uiteindelijk inging. “Maar de deur staat nog open.”
 3. Chiro Heist-Centrum neemt je mee op halloweentocht
  Heist-op-den-Berg

  Chiro Heist-Cen­trum neemt je mee op halloween­tocht

  De Chiro van Heist-Centrum organiseert op zondag 31 oktober een halloweentocht. Iedereen is welkom om te komen griezelen aan de gebouwen van de Chiro langs de Oude Liersebaan. “Om 18.30 uur is er een tocht voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar en hun ouders. De tocht voor ouderen kinderen en volwassenen start om 20 uur. Tijdens het wachten kan je je verwarmen aan onze vuurkorven en kan je ook van onze warme of koude drankjes en snacks genieten. Er is ook soep verkrijgbaar. Wie verkleed komt deelnemen telt 2 euro neer. Ben je niet verkleed, dan bedraagt het inschrijvingsgeld 3 euro”, deelt de Chiro mee.