Tinne Vanhove en Terry Ivanova starten samen groeps- en individuele lessen voor (toekomstige) mama's.
Volledig scherm
Tinne Vanhove en Terry Ivanova starten samen groeps- en individuele lessen voor (toekomstige) mama's. © David Legreve

Deze dames laten (toekomstige) mama’s veilig sporten: “Wij weten wat je wel en niet moet trainen tijdens en na je zwangerschap”

Heist-op-den-BergDe 30-jarige bewegingscoaches Tinne Vanhove en Terry Ivanova uit Heist-op-den-Berg slaan de handen in elkaar om zwangere en pas bevallen vrouwen te helpen. “Veel dames beseffen niet dat verkeerd trainen tijdens of na de zwangerschap kan leiden tot blijvende lichamelijke klachten.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Foodtrucks, dansfeest en applaus voor vrijwilligers van Puts vaccinatiecentrum
  Putte/Heist-op-den-Berg/Bonheiden

  Foodtrucks, dansfeest en applaus voor vrijwilli­gers van Puts vaccinatie­cen­trum

  In gemeenschapscentrum Klein Boom werden op donderdagavond de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum van eerstelijnszone Bonstato (Putte, Bonheiden en Heist) getrakteerd op een gezellige avond. De 550 aanwezigen konden voor een pasta, worstenbroodjes of hamburger terecht bij één van de foodtrucks. Later op de avond ging de dansvloer open. Een aantal vrijwilligers werden extra in de bloemen gezet voor hun inzet en ontvingen een ruiker. “De dansvloer stond altijd vol en de mensen hebben genoten”, vertelt centrummanager Chris Van Tongelen. “Om de vrijwilligers in de watten te leggen, hebben we uit de drie gemeenten enkele verenigingen ingeschakeld. Zij hielpen mee tijdens het vrijwilligersfeest. De scouts van Bonheiden verwelkomde de vrijwilligers aan onze blauwe loper met een applaus.” Het vrijwilligersfeest is niet de eindhalte van het vaccinatiecentrum. Op dinsdag 26 oktober worden de eerste prikken gezet in het kleinschaliger pop-up vaccinatiecentrum. Heel wat vrijwilligers hebben zich opnieuw beschikbaar gesteld voor de nieuwe vaccinatieronde.