Denie Put stelt tentoon in CC Zwaneberg
Volledig scherm
Denie Put stelt tentoon in CC Zwaneberg © Marc Aerts

Denie Put stelt schilderijen en sculpturen tentoon in CC Zwaneberg: “Kleine ‘foutjes’ en toevalligheden inspireren me”

Heist-op-den-Berg/BerlaarDe 31-jarige Denie Put stelt van 1 oktober tot 6 november zijn schilderijen en sculpturen tentoon in Cultuurcentrum Zwaneberg onder de naam ‘Slumber Encounters’.

 1. Aantal winkeldiefstallen in 2022 erom gestegen, ook het aantal fietsdiefstallen ging weer omhoog: “Maar dieven gingen vaker georganiseerder en professioneler te werk”
  PREMIUM
  Mechelen

  Aantal winkeldief­stal­len in 2022 erom gestegen, ook het aantal fietsdief­stal­len ging weer omhoog: “Maar dieven gingen vaker georgani­seer­der en professio­ne­ler te werk”

  Nog nooit lag het aantal winkeldiefstallen in de stad Mechelen zo hoog als in de eerste helft van 2022. Dat blijkt uit de criminialiteitscijfers van de politie sinds de start van het bijhouden van de statistieken in 2002. Ook het aantal fietsdiefstallen blijft een probleem. “Maar door in de toekomst nog korter op de bal te spelen, hopen we deze fenomenen sneller in de kiem te smoren”, belooft burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD).
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.