De tractorsluis in de Heivekensstraat in Wiekevorst ziet zwart van de olie en is omgeven door brokstukken van wagens
Volledig scherm
PREMIUM
De tractorsluis in de Heivekensstraat in Wiekevorst ziet zwart van de olie en is omgeven door brokstukken van wagens © Marc Aerts

Buren waarschuwen voor tractorsluis die brokken maakt in Wiekevorstse Heivekensstraat: “Het aantal beschadigde wagens gaat richting de 100"

WiekevorstBuurtbewoners van de Heerweg waarschuwen voor de tractorsluis in de aangrenzende Heivekensstraat. De sluis ligt er al enkele jaren, maar de laatste twee weken reden er opnieuw enkel chauffeurs hun wagen op stuk. “Waarom maakt men het niet nog duidelijker dat er hier een sluis ligt?”, vragen ze zich af.

  1. Politie controleert 17 vrachtwagens: Drie truckers niet in orde met rij- en rusttijden
    Putte

    Politie contro­leert 17 vrachtwa­gens: Drie truckers niet in orde met rij- en rusttijden

    De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft samen met hun collega’s uit Heist-op-den-Berg een controle-actie uitgevoerd op zwaar vervoer. Ze deden dat langs de N15 in Putte. Zeventien voertuigen werden gecontroleerd. Het ging naast zestien vrachtwagens ook nog om een één lichte vrachtwagen. In totaal werden drie truckers geverbaliseerd. “Allen waren niet in orde met hun rij- en rusttijden”, luidt het bij de politiezone. “Verder droeg één van hen zijn veiligheidsgordel niet en had een andere trucker ook zijn lading niet goed vast gemaakt.” Alle zestien truckers moesten tot slot ook nog een ademtest afleggen. Niemand van hen blies positief.