Enkel buren aan het nieuwe fietspad met de bushalte in de achtergrond
Volledig scherm
PREMIUM
Enkel buren aan het nieuwe fietspad met de bushalte in de achtergrond © Marc Aerts

Buren Leopoldlei zijn overlast en verkeerssituatie aan bushalte beu: “Accidenten met fietsers en bommetjes in de brievenbus”

Heist-op-den-Berg“Vechtpartijen, ongevallen met fietsers, bommetjes in de brievenbus,... het is elke dag wel iets.” Buurtbewoners van de Leopoldlei in Heist-Centrum zijn de incidenten aan de bushalte voor hun deur meer dan beu. Sinds de heraanleg van het fietspad, is er volgens de buren een conflictsituatie ontstaan tussen fietsers en personen die op de bus staan te wachten. De overlast, van voornamelijk jongeren, gaat al veel langer mee dan de heraanleg.

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Groepspraktijk Bij De Vroedvrouw ruilt kelderruimte in voor nieuw praktijkhuis: “Deze plek gaat meer bruisen dan de vorige”
  PREMIUM
  Beerzel

  Groepsprak­tijk Bij De Vroedvrouw ruilt kelderruim­te in voor nieuw praktijk­huis: “Deze plek gaat meer bruisen dan de vorige”

  Groepspraktijk Bij De Vroedvrouw in Beerzel zet haar activiteiten verder in een gerenoveerde woning langs de Hoogstraat. Voor oprichtster Natalie Peeters, wiens kelderruimte jarenlang dienstdeed als praktijkruimte, is het een droom die in vervulling gaat. Op zaterdag 3 september kan je het nieuwe praktijkhuis komen ontdekken tijdens een babyborrel.