Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © iStock

Brand in Groenstraat: bewoners kunnen erger voorkomen dankzij rookmelders

BooischotIn de Groenstraat in Booischot bij Heist-op-den-Berg is er woensdagochtend brand uitgebroken in een woning. Niemand raakte gewond. Dat was vooral te danken aan de rookmelders.

 1. Vrouw staat mee voor de rechter nadat partner (30) handtas gebruikte om meer te kunnen stelen
  Heist-op-den-Berg

  Vrouw staat mee voor de rechter nadat partner (30) handtas gebruikte om meer te kunnen stelen

  Een vrouw en een man uit Heist-op-den-Berg riskeren beiden een celstraf van 12 maanden effectief voor een winkeldiefstal. De diefstal gebeurde op 2 december 2020. Ze werden betrapt op het moment dat de dertiger ervandoor ging met 166 euro aan goederen van cosmeticawinkel Rituals in Heist-op-den-Berg. De man kon worden geïdentificeerd en werd opgepakt. Hij was toen volgens het parket ook nog in het bezit van xtc en Speed. De man ontkende de winkeldiefstal niet, maar zijn vriendin wel. Zij werd mee gedagvaard door het parket voor mededaderschap. Omdat ze volgens hen de winkelbediende had afgeleid met een smoesje over haar klantenkaart. Naast de celstraf, vorderde het parket ook nog een geldboete die kan oplopen tot 1.600 euro. De verdediging van de vrouw vroeg de vrijspraak, de man vroeg enige mildheid aan de rechter. Hij vertelde de Mechelse rechter tot slot dat hij alleen handelde. “Waarom ik het gedaan heb, weet ik niet”, klonk het nog. “Maar mijn partner heeft hier niets mee te maken. Ik gebruikte haar handtas zodat ik meer kon meenemen.”
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Vlaanderen investeert vier miljoen in Predikherenkerk en Cultuurcentrum: kerk krijgt wegneembare tribune
  Mechelen

  Vlaanderen investeert vier miljoen in Predikhe­ren­kerk en Cultuurcen­trum: kerk krijgt wegneemba­re tribune

  De Vlaamse regering investeert 4 miljoen euro in nieuwe culturele infrastructuur voor Mechelen. De helft gaat naar de omvorming van de Predikherenkerk tot een nieuwe culturele site waar kleinere voorstellingen en tentoonstellingen kunnen plaatsvinden. De andere helft gaat naar het Cultuurcentrum en het deeltijds kunstonderwijs. Ze krijgen een gemeenschappelijk onthaal en extra leslokalen.