Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © iStock

Brand in Groenstraat: bewoners kunnen erger voorkomen dankzij rookmelders

BooischotIn de Groenstraat in Booischot bij Heist-op-den-Berg is er woensdagochtend brand uitgebroken in een woning. Niemand raakte gewond. Dat was vooral te danken aan de rookmelders.

 1. Bakkerij Eykens heropent drie weken na overlijden bakker Peter: “Hij stond altijd paraat voor de klanten en dat willen we blijven doen”
  PREMIUM
  Herenthout

  Bakkerij Eykens heropent drie weken na overlijden bakker Peter: “Hij stond altijd paraat voor de klanten en dat willen we blijven doen”

  Donderdagochtend in alle vroegte gingen - na een drietal weken sluiting - de rolluiken bij Bakkerij Eykens terug omhoog. Geen gemakkelijke, maar een moedige beslissing van bakkersvrouw Inge Mampaey om na het overlijden van haar partner Peter die tevens bakker was in de zaak de deuren terug open te zwieren. “Mijn wereld staat voorlopig stil, maar de rest van de wereld blijft draaien”, klinkt het.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.